NOVE MAHNITOSTI

Kusturica za sve krivi hrvatske špijune

28.01.2009 u 12:00

Bionic
Reading

Emir Kusturica krivi hrvatske špijune i obavještajne službe za napade medija na njegovo glazbeno veličanje ratnih zločinaca

Redatelj pomaknutih vrijednosti Emir Kusturica opet (i opet, i opet...) žari i pali srpskim medijima. U najnovijem intervjuu Pressu odlučio je u svom napadačkom stilu odgovoriti na posljednje reakcije hrvatskih medija vezane uz njegovo glazbeno veličanje ratnih zločinaca.

U intervjuu Kusturica za sve napade hrvatskih medija krivi obavještajne centre, koji 'neprekidno šire izmišljotine o meni i govore da smo mi bend ratnih zločinaca'. Prijeti čak i tužbama zbog neistina koje se šire bespućima interneta.

S druge strane, potvrđuje da na koncertima pjeva stih 'Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu', koji jasno vrijeđa hrvatski narod, a kao razloge ogorčenja hrvatskih medija ne spominje nikakve moguće ratne krivice 'junaka' stiha, Radovana Karadžića, već se poziva na 'provincijalnu svijest'.

'Oni ne mogu dobaciti do svijesti da smo mi grupa koja obrađuje svjetske teme!', kaže dalje Kusturica, a mi se pitamo kako Karadžića, odnosno Rašu Dabića, okarakterizirati kao svjetsku temu? Budući da su zločini koje je počinio svjetskih razmjera, vrlo lako.