10. LIPNJA

Kultni slovenski sastav Demolition group stiže u Vintage

08.06.2015 u 13:56

Bionic
Reading

Nakon što su se 1985. godine rastali s legendarnim Laibachom i upokojili kultni post-punk ska bend Gast'r'bajtr's, braća Matajž i Jože Pegam osnovali su Demolition group koja će u srijedu, 10. lipnja u Vintage Industrialu, koncertno predstaviti novi studijski album 'Zlagano Sonce'

Demolition group je osnovana 1985. godine na pepelu slovenske kultne post punk - ska grupe Gast'r'bajtr's čijeg se velikog novovalnog hita 'Japanci rade za nas' mnogi i danas s veseljem sjećaju. Zahvaljujući svojem originalnom glazbenom i lirskom izričaju, Demolition Group slove za jedan od najzanimljivih slovenskih rock grupa, a njihovo najjače oružje su upravo koncerti čemu ćemo moći posvjedočiti već ove srijede u Vintage Industrialu. Osnivači grupe su braća Matjaž i Jože Pegam koji su od 1982. do 1985. godine svirali i u grupi Laibach. Sredinom travnja Radio 101 je premijerno emitirao singl 'Kap', a riječ je o posebnoj hrvatskoj verziji pjesme koja ujedno najavila i izlazak njihovog četrnaestog albuma 'Zlagano sonce' koji je objavljen 14. svibnja, na dan kada se dogodila i velika koncertna promocija u ljubljanskoj dvorani Kino Šiška

Novi album 'Zlagano sonce' sniman je ove godine u poznatom samoborskom studiju 'Podmornica' u kojem je bend snimio i svoj prethodni album 'Planet stracev', miksao live album 'ooNa živo!' te 'Sinnscapes' side projekt braće Pegam - Sintetic Liquid. Na friško objavljenom albumu, Demolition group i ovoga puta u tekstovima govore o stvarima i situacijama koje se događaju oko nas, osjetljivi su na aktualne teme, a kompletno izdanje još je neposredniji nego do sada. Što se glazbe tiče, DG su ostali vjerni svojem originalnom zvuku koji spaja po mnogima nespojive stilove; od progresivnog rocka i hard rocka, garažnog rocka i punk rocka, do agresivnih i moćnih gitarskih rifova do balada, te zanimljive i teške ritmove sa psihodeličnim temama na saksofonu.

Na koncertu u Vinatage Industrialu, Demolition group će pored predstavljanja novog albuma, odsvirati i presjek svojih hitova uz neizostavan 'Japanci rade za nas'. Prije i poslije koncerta DJ Tomi Phantasma će vrtiti domaću i stranu novovalnu glazbu tako da se ovaj koncert može svrstati u niz događaja koji se događaju u znaku hommagea osamdesetima koji se trenutno događa u Zagrebu.

Početak koncerta je najavljen za 21 sat, a cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 30 kuna, dok će na ulazu koštati 40 kuna. Pretprodaja ulaznica u Dirty Old Shopu – Tratinska 18 i Vintage Industrial Baru – Savska 160.