KONCERTNA POSLASTICA

Kultni Down Phila Anselma nastupa u Tvornici

12.02.2013 u 09:53

Bionic
Reading

Premijerni hrvatski nastup možda i najveće američke underground rock/metal supergrupe, mitskih Down iz New Orleansa, dogodit će se u utorak, 25. lipnja u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture

Down koji čine: Philip Anselmo, Pat Bruders, Jimmy Bower, Kirk Windstein i Pepper Keenan konačno stižu u Hrvatsku.

Bend koji na najstariji kontinent dolazi izrazito rijetko, a ono malo turneja koje zbog obaveza u ostalim projektima rade, događaju se uglavnom po SAD-u, posjetit će nas na turneji kojom će promovirati seriju nezavisno objavljenih EP-a najavljenu za ovu godinu.

Za one slabije upućene, Down su sastavljeni od članova četiri velika američka benda: Pantera, Crowbar, Corrosion of Conformity i Eyehategod. Prvi među jednakima svakako je Phil Anselmo, bivši frontmen Pantere i jedan od najistaknutijih metal pjevača svih vremena. Sa svojim matičnim bandom Pantera i njihovim blockbusterom 'Far Beyond Driven' Anselmo se 1994. našao i na vrhu Billboardove liste najprodavanijih albuma u Americi.

Down su se na sceni pojavili 1995. s danas kultnim prvijencem Nola, nastalim u pauzi između snimanja dva Panterina studijska albuma. Kroz godine bend je objavljivao rijetko, nastupao još rjeđe, a do danas su ukupno objavili tri studijska albuma ('NOLA', 'Down II: A Bustle in Your Hedgerow', 'Down III: Over the Under') i live snimku, 'Diary Of A Mad Band' iz 2010. godine.

Ulaznice za premijerni nastup skupine Down u Hrvatskoj u prodaji će se naći od ponedjeljka, 18. veljače po promotivnoj cijeni od 120 kuna. Ta cijena vrijedi do 18. ožujka, od kada cijena raste na 140 kuna. Na dan koncerta cijena će iznositi 160 kuna.

Dan prije, 24. lipnja ova supergrupa nastupa u Ljubljani (Kino Šiška).