Pan

Kraljevski Pan kao zvijezda novih gastro okusa

29.09.2016 u 13:37

  • +12

Kuhaona

Izvor: Screenshot / Autor: pan

Bionic
Reading

Davor Meštrović, Josipa Pavičić i Andrea Andrassy pripremili su 'Kraljevski ručak' pod budnom palicom iskusnih chefica Priske Thuring i Petre Jelenić

Kuhaona, mjesto koje svojim mirisima, okusima i zanimljivim tematskim radionicama redovito privlači velik broj zaljubljenika u gastronomiju, jučer se pretvorila u pravo malo kraljevstvo.

Kombinirajući vještinu, talent, znanje i maštu dvije vrhunske zagrebačke gastro umjetnice Priske Thuring, chefice restorana Dubravkin put, i Petre Jelenić pastry chefice slastičarnice Mak na konac, s bogatim aromama Kraljevskog Pana, kreirana je zabavna i edukativna kuharska radionica, čija je tema zasjenila sve dosadašnje. Naime, ovoga puta u pitanju je bio 'Kraljevski ručak' koji su i više nego uspješno pripremali savjetnik danskog veleposlanstva Tomislav Gugo, novinari i food blogeri Morana Zibar i Zoran Vitas, predsjednica udruge osoba s invaliditetom Mogu sve Anja Mihaljević te ljubitelji dobre hrane i kapljice iz javnog života - Davor Meštrović, Josipa Pavičić te Andrea Andrassy. Tijekom četverosatne radionice, koja je održana u prekrasnom i funkcionalnom prostoru, pripremljena su i degustirana jela koja se odlično sljubljuju s Kraljevskim Panom ili je on jedan od njihovih sastojaka, poput jakobovih kapica s pancetom, pivskih bbq rebrica s prilogom od tikvica u pivskoj tempuri te pohanih čokoladnih tartufa kao desert.

Da se Kraljevski Pan sjajno nadopunjuje s delicijama vrhunske kuhinje, ne čudi s obzirom na njegovu jedinstvenu recepturu u kojoj se koriste dvije vrste hmelja i dvije vrste slada, što rezultira posebno pitkom, gotovo karamelastom aromom. Crveno pivo koje s ponosom nosi epitet kraljevskoga prvi put je spravljeno u čast posjeta danskoga kraljevskog para Carlsbergovoj pivovari u Koprivnici 23. listopada 2014. godine. Upravo je tako Pan Kraljevski postao jedino hrvatsko pivo pripremljeno za živućeg monarha, dansku kraljicu Margaretu II.

Ukoliko do sada niste imali hrabrosti eksperimentirati s neobičnim spojem piva i hrane, svakako probajte; rezultat je kraljevski!