POBJEDNIK VIKENDA

'Kralj lavova' vlada američkim kinoblagajnama

27.09.2011 u 08:00

Bionic
Reading

3D verzija slavnog Disneyjevog filma na kinoblagajnama i u drugom je vikendu prošla bolje nego što se očekivalo

Simba i Mufasa u 3D verziji potukli su ovog vikenda na američkim kinoblagajnama Brada Pitta i njegov film 'Moneyball', javlja BBC.

Taj je animirani film iz 1994. godine zadržao prvo mjesto na ljestvici u drugom tjednu prikazivanja te već zaradio, prema procjeni studija, čak 61,7 milijuna dolara. 'Moneyball', film u kojem Brad Pitt glumi slavnog trenera bejzbola, na drugom je mjestu zaradivši u prvom vikendu prikazivanja 20,6 milijuna, a obiteljski film 'Dolphin Tale' diše mu za vrat sa zaradom od 20,3 milijuna dolara.
'Kralj lavova' premijerno je prikazan 1994. godine, a ponovno je objavljen 2002. U Disneyju se nisu nadali velikom uspjehu 3D verzije, ali nakon dobrih reakcija publike zadržat će film u distribuciji dulje od planirana dva tjedna.

Ljestvicu nastavlja akcijski film 'Abduction' sa zvijezdom 'Sumraka' Taylorom Lautnerom u glavnoj ulozi, a 'Killer Elite' s Robertom de Nirom, Jasonom Stathamom i Cliveom Owenom na petom je mjestu sa zaradom od 9,5 milijuna dolara. Komedija 'I Don't Know How She Does It' sa Sarah Jessicom Parker u glavnoj ulozi, zaključuje prvih top deset filmova proteklog vikenda, piše BBC.