'VOYAGE'

Kolege uživale u novom albumu Jelene Radan

20.06.2013 u 09:11

Bionic
Reading

U knjižari Rockmark održano je slušanje albuma 'Voyage' Jelene Radan koji izlazi 26. lipnja a podržali su je brojni kolege iz svijeta glazbe

Novi Jelenin album 'Voyage', koji izlazi 26. lipnja, uz pjesme na engleskom i hrvatskom sadrži i pjesme na portugalskom i francuskom jeziku, kao i prvi singl objavljen prije sedam mjeseci 'Sjeti me se, ljube'.

Na albumu je prate stalni zvukovi harmonike, violine, kontrabasa, akustične gitare i udaraljki njenih glazbenika Miroslava Navračića, Emila Gabrića, Ivana Gazibare, Tomija Novaka i Josipa Konfica te gostujućeg Ivana Arnolda na klaviru.

Na slušaonici je predstavljeno pet pjesama s albuma koji će biti na čak četiri jezika: francuskom, engleskom, portugalskom i hrvatskom. Glazbu za 13 od 14 pjesama potpisuju Meri Jaman i Anita Valo iz grupe Meritas koje su se na kraju pridružile Jeleni u izvedbi aktualnog singla 'The Device'.

Podršku joj je došao dati i Aljoša Šerić iz grupe Pavel koji je napisao tekst za tri pjesme. Prvi put ih je čuo u finalnoj verziji, te nije krio svoje oduševljenje.

Za kraj je Jelena dala svoj osvrt na album i slušaonicu:
„Slušaonica je bila prvo, malo i intimno predstavljanje albuma prije njegova izlaska. Osjećala sam se vrlo uzbuđeno i ponosno što sam mogla pričati o pjesmama i suradnicima kojima se, zaista, želim pohvaliti. U primjerenom prostoru Rockmarka, među starinskim stolcima i foteljama, gledala sam lica ljudi koji su i po vrućini došli i imali priliku čuti pjesme, a i dio moje priče oko stvaranja, mog nadahnuća – sjećanja i sličica na djetinjstvo.“