FESTIVALSKI PONEDJELJAK

Koko i 'Zagonetni dječak' kreću u osvajanje Pule

22.07.2013 u 15:22

Bionic
Reading

U nedjelju su u Puli prikazana dva filma iz Nacionalne konkurencije – domaći hit 'Svećenikova djeca' i mali komorni biser 'Vis-a-Vis', uz bogat ostali program i koncert Svadbasa kao šlag na torti

Nedjelju su otvorila tri filma iz konkurencije Manjinske produkcije, 'Najljepša je zemlja moja' u hrvatsko-njemačko-srpskoj koprodukciji sa Zrinkom Cvitešić u glavnoj ulozi, hrvatsko-slovenski film 'Šangaj' redatelja Marka Naberšnika i hrvatsko-francusko-srpski film 'Kad svane dan' redatelja Gorana Paskaljevića. U Nacionalnom programu su se našli Brešanov hit potvrđen rekordnom gledanošću 'Svećenikova djeca' te mali komorni biser Nevija Marasovića Vis-a-Vis'.

Svećenikova djeca' su i u Puli zadržala etiketu kinohita gotovo u potpunosti ispunivši Arenu. Za razliku od Brešanovog filma, film Nevija Marasovića ne ide za masovnošću, ali je svojom komornošću, šarmom i promišljenošću oduševio novinare na novinarskoj projekciji, koji su ga nagradili burnim pljeskom. Kao šlag na nedjeljnu filmsku tortu uslijedila je prava glazbena poslastica – koncert Svadbasa u dupkom punom Circolu.

U ponedjeljak su na rasporedu 'Kad svane dan', 'Šangaj', 'Nahrani me riječima', 'Goltzius i Pelikanova družina' i 'Sretan do kraja' u sklopu programa Manjinskih koprodukcija i 'Najbolja ponuda' u sklopu Europolisa.

Na rasporedu Nacionalnog programa je još jedan već dokazani kinohit, 'Zagonetni dječak' u režiji Dražena Žarkovića. Ekranizacija je to istoimenog romana Ivana Kušana o zgodama i nezgodama malog detektiva Ratka Milića Koka. Intervju s Draženom Žarkovićem možete pogledati ovdje, a izjave glumaca iz filma ovdje. Kraj dana glazbeno će oblikovati Najpoznatiji promotor francuskog jazza u Hrvatskoj Damir Kukuruzović