POČETAK OBEĆAVA

Klub Žedno uho otvara se u podrumu Klovićevih dvora

24.01.2013 u 14:09

Bionic
Reading

Na danas održanoj konferenciji za medije ekipa Žednog uha pokazala je novi klub i predstavila program koji počinje već u petak, 1. veljače. Podrum galerije Klovićevi dvori na Gornjem gradu ubrzo će postati novi zagrebački centar nove klupske glazbe, zabave i dobrog provoda

Pred iznimno velikim brojem okupljenih predstavnika medija ali i DJ-a, promotora i glazbenika, danas je održana konferencija za medije ekipe Žednog uha koja je predstavila istoimeni klub na novoj lokaciji koji počinje s radom 1. veljače.

PR Žednog uha Damir Kanaet predstavio je ekipu i najavio novo doba za Žedno uho. Ravnateljica Klovićevih dvora Marina Viculin na samom je početku izrazila svoje veliko zadovoljstvo ovom suradnjom koja će, kao što je naglasila, sigurno mnoge iznenaditi, no oni su odlučni u širenju svoje djelatnosti i na upravo poznatu publiku sklonu programima Žednog uha koja će zasigurno otkriti niz zanimljivih izložbi koje se događaju u samoj galeriji dolazeći redovito u klub Žedno uho.

Očekivano, direktor kluba je poznati promotor i začetnik ideje Mate Škugor, dok je urednik programa Nenad Borović, tandem koji je donedavno slagao program u Purgeraju&Parku, a prije toga u Tvornici kulture punih godinu dana.

Koliko je samom Škugoru stalo do ovog kluba i programa koji se naveliko već dogovara, govori podatak koji je sam istaknuo, a to je da je u potpunosti izašao iz projekta, odnosno festivala Terraneo ne bi li se sasvim posvetio radu kluba.

Nenad Borović naglasio je da će, kao i do sada, vrlo pažljivo birati izvođače, kao i DJ-e, dok će naglasak biti na avangardnom jazzu, eksperimentalnoj elektronici, svim vrstama i podvrstama rocka i ostalim glazbenim pravcima među kojima Mate Škugor, kako je naglasio, savršeno bira imena iz cijelog svijeta čije vrijeme tek dolazi.

Na konferenciji za medije bila su prisutna i dva rezident DJ-a, i to Matt Davies, Englez sa stalnim mjestom boravka u Zagrebu, poznat kao 'kopač' po starim pločama i po sviranju zaboravljenih glazbenih stilova i izvođača s naglaskom na soulu, funku, disku itd.

Uz njega je predstavljen i DJ Eddie Ramich, DJ s međunarodnom reputacijom koji će 'držati' subotu. Kako je Eddie na sceni već dugi niz godina, njegova publika će bez sumnje pratiti njegove programe, kao i najavljena gostovanja DJ-a iz cijelog svijeta.

Posebna je pažnja poklonjena i zvuku za koji se brine stari prijatelj Žednog uha – Marek, kojeg je Škugor nahvalio zahvalivši mu i naglasivši da bez njega ne bi bilo gotovo nijednog koncerta Žednog uha, kao ni samog Terranea, uz tvrdnju da on može apsolutno sve.

Sam klub kapaciteta je oko 250 ljudi i tek mu predstoji uređenje, točnije prilagodba kroz idejno rješenje multimedijalnog umjetnika Ivana Marušića - Klifa, a to će, kako se dalo naslutiti, teći paralelno s radom kluba, dok se sam interijer (svodovi od stare cigle kao u nekadašnjem Lapidariju, ali puno viši) neće dirati. Trenutno se uređuju toaleti i šank, a važno je naglasiti da će klub imati ulaz neovisan o Klovićevim dvorima, i to s platoa Gradeca.

Program će se, za početak, održavati petkom i subotom, dok će otvorenje u petak, 1. veljače, uveličati gostovanje Džimi Barka Eksperimenta, odnosno ekipe okupljene pod imenom Tetkine radosti i vrsnog bubnjara i člana Žambo Žoaet Workestraoa koji na bubnjevima prati DJ-e s vinilima iz Tetkinih radosti. Jedinstvena pojava na regionalnoj sceni i garantirana zabava. Press konferenciju otvorio je Kandžija prigodnim free style repom ujedno najavivši i promociju albuma 'Zlatne žbice' koja će se održati u klubu Žedno uho u subotu, 16. veljače.