JUBILEJ

Kina Blitz-CineStar slave 10. rođendan

19.02.2013 u 12:50

Bionic
Reading

Blitz-CineStar, najveći hrvatski kinoprikazivač, obilježava 10 godina od osnivanja i otvaranja prvog hrvatskog multipleksa koji od 2003. djeluje u zagrebačkom Branimir centru. Vrhunski uvjeti gledanja filmova, najnovija tehnologija i bogat filmski program od samog su početka bili vodilje CineStar kina

Kroz deset godina Blitz-CineStar je otvorio 10 multipleksa u Hrvats­koj i jedan u susjednoj Bosni i Hercegovini, stvorivši lanac od ukupno 11 multipleksa sa 79 dvorana i 13.860 sjedala.

'Iznimno smo ponosni na ovih deset godina, prvenstveno stoga jer su bile prijelomne za kinoprikazivaštvo u Hrvatskoj. Posao prikazivanja filmova po­digli smo doslovno iz pepela. U jednom smo desetljeću uspjeli izgraditi mre­žu najmodernijih multipleksa u najvećim gradovima, digitalizirali smo kina u potpunosti i, ono najvažnije, vratili publiku pred velika platna. Bilo je to uzbu­dljivo razdoblje od velike važnosti za cjelokupnu kinoindustriju u nas', izja­vio je Hrvoje Krstulović, član uprave Blitz-CineStara

Tijekom obilježavanja desete obljetnice Blitz-CineStar će koristiti redizajnira­ni slavljenički logotip, kojim se ističe povezanost publike, filmova i okruženja u kojem se oni gledaju i doživljavaju. 18,5 milijuna posjetitelja 900.000 projekcija, 1.500 premijernih filmova u 11 multipleksa je 10 godina Blitz-CineStara sažeto u brojeve. Slikovito, kad bismo u niz složili 18,5 milijuna kinoulaznica, spojili bismo Zagreb s dalekom Moskvom.

Komunikacija s posjetiteljima preko CineStar facebook stranice dovela je 'CineStarovce' na poziciju najveće zajednice filmofila u regiji s gotovo 115.000 fanova, a kad smo kod velikih brojki, dovoljno je spomenuti i CineStar Loyalty Club koji broji preko 130.000 korisnika.

Odnos prema posjetiteljima CineStaru je uvijek na prvom mjestu, a razno­vrstan program i širok raspon loyalty usluga dokazuje da CineStar misli na publiku različitih dobnih skupina i različitih ukusa. Unazad dvije godine prog­ramom Spektakli u CineStaru ponuda kina je proširena i na prijenose konce­rata, opera, baleta i sportskih događanja.