PREDVIĐANJA ZA ALBUM

Kanye West prodat će pola milijuna u prvom tjednu

14.06.2013 u 08:58

Bionic
Reading

Prognoze su itekako optimistične – stručnjaci smatraju da bi Kanye West mogao već u prvom tjednu prodati pola milijuna primjeraka svog novog albuma

Iako su brojke danas daleko manje nego što su bile prije desetak godina, glazbena industrija kao da se vraća u pozitivne vode, makar i u rijetkim slučajevima.

Primjerice, prognostičari su najavljivali da će 'The 20/20 Experience' Justina Timberlakea u prvom tjednu otići u barem pola milijuna – na kraju se brojka šokantno popela do 968.000 komada u prvih sedam dana!

Najavljivali su da će Daft Punk u istom vremenskom razdoblju prodati između 250.000 i 300.000 komada svog novog albuma 'Random Access Memory', što je bilo mnogo, ali se u praksi pokazalo manjim od realnog, s obzirom da je u konačnici otišlo 339.000 komada u prvom tjednu.

Isti ti prognostičari, piše Billboard, smatraju da bi 'Yeezus', novi Kanyeov LP, u prvom tjednu mogao planuti u čak pola milijuna primjeraka. Najmanje. Album izlazi 18. lipnja pa ćemo onda vidjeti jesu li bili u pravu.