ASTRO ZANIMLJIVOSTI

Kako Venera i Merkur u Biku utječu na vas

14.05.2016 u 08:09

Bionic
Reading

Venera, planet ljubavi, putenosti i estetike, te Merkur, planet komunikacija i trgovine, nalaze se u Biku. Dok je Venerin utjecaj u ovom znaku povoljan, Merkur uzrokuje raznovrsne nevolje zbog svog retrogradnog (prividno nazadujućeg) kretanja

Venera u Biku povećava vašu glad za užicima, od prehrambenih preko erotskih do umjetničkih. Do 24. svibnja tjelesno će izražavanje ljubavi i privrženosti biti važnije od bilo kojeg drugog načina. Imat ćete potrebu dotaknuti, onjušiti i okusiti sve što vam se sviđa.

Pod ovim je utjecajem naglašena tendencija održavanja i učvršćivanja veza s onima koje volimo. Od povećanog kreativnog nadahnuća koristi će imati pisci, umjetnici, dizajneri, cvjećari i kuhari.

Negativna je strana ovog tranzita prejaka posesivnost koja se prije svega tiče predmeta, ali se prelijeva i na osobne odnose. Osjećat ćete pojačanu ljubomoru i postupati s voljenim ljudima kao sa svojim vlasništvom.

Zbrka pod utjecajem Merkura

Merkur će pak do 22. svibnja biti retrogradan pa se do tog dana suzdržite od započinjanja novih projekata, što uključuje posao, školovanje, preseljenje, preuređivanje i osobne odnose.

Dok Merkur ne prijeđe u direktno kretanje, izgledni su pogrešno shvaćanje ili adresiranje poruka, nespretno izražavanje, zabune, smetnje, kvarovi, kašnjenje ili odgađanje dogovora i odluka. Nepažnja s novcem, vrijednim predmetima i dokumentima sad može imati skupe posljedice.

No ovo je razdoblje povoljno za razradu i modifikaciju starih i još neostvarenih planova, za čišćenje i preslagivanje stvari i ideja, za svođenje računa, vraćanje dugova i rekapitulaciju učinjenog.