ASTRO KOMPATIBILNOST

Kako se Strijelci slažu sa svojom djecom?

15.12.2015 u 15:47

Bionic
Reading

U kojim su znakovima rođena najbolja, a u kojima najmanje pogodna djeca za roditelja Strijelca? Budući da mnogo toga ovisi o planetarnim položajima u natalnim horoskopima, pripadnost zodijačkim znakovima nije jedini astrološki kriterij obiteljskog slaganja, ali pruža dobru orijentaciju. Pogledajte stoga našu ljestvicu odnosa roditelja i djece za vladajući znak Strijelca

POVOLJAN ODNOS

Strijelac i Ovan

Dijete Ovan i roditelj Strijelac obično tvore sretnu obitelj. Oni istinski uživaju u međusobnom druženju i imaju dinamičan i prijateljski odnos. Vole kampiranje na otvorenom i uživaju u avanturama. Međusobno se razumiju, a život uvijek promatraju s vedre strane. Kada se pojave problemi, oboje brzo i lako opraštaju.

Strijelac i Lav

I roditelj Strijelac i dijete Lav dinamični su i prepuni životne energije. Iako imaju drugačije karaktere, lako se prilagođavaju međusobnim potrebama i jedno drugo ohrabruju u ostvarenju velikih ciljeva. Strijelac roditelj daruje djetetu prijateljski i otvoren odnos, a Lav pak pomaže roditelju da se osjeća mladim i razigranim. Dijele uzajamno poštovanje i divljenje.

Strijelac i Strijelac

Kombinacija djeteta i roditelja Strijelca ima sve predispozicije za sjajan odnos. S obzirom na veliku sličnost, intuitivno znaju što onaj drugi misli i osjeća. Nezasitno su znatiželjni i zajedno uživaju istražujući svijet oko sebe. Njihovi su razgovori uvijek i poticajni i zabavni. Zajedno mogu postići savršenu ravnotežu između otvorenosti i zaštite osobne privatnosti.

Strijelac i Vaga

Mala Vaga i roditelj Strijelac održavaju skladan i miroljubiv odnos. Ova je kombinacija uravnotežena i usklađena. Dobro razumiju jedno drugo i na život gledaju optimistično, puni nade. Dijete Vaga može katkad osjetiti da je roditelj previše gnjavi i da je nepredvidljiv u svojim zahtjevima, no s vremenom će se priviknuti na Strijelčev temperament.

Strijelac i Vodenjak

Dijete Vodenjak i roditelj Strijelac razvijaju vrlo otvoren i ravnopravan odnos. Oboje su nesputani, nemaju tabua i osjećaju se vrlo ugodno jedno s drugim. Kada mali Vodenjak naraste, postat će veliki prijatelji i odlično se razumjeti. Oboje imaju puno entuzijazma i idealistički pogled na život, a međusobno si daju snage za posezanje prema višim ciljevima.


NEIZVJESTAN ODNOS

Strijelac i Blizanci

Dijete Blizanci i roditelj Strijelac žive u vedrini i skladu. Puno će zajedno izlaziti, igrati se i čavrljati. Iako će se ponekad susretati s preprekama na putu prema međusobnom razumijevanju, svoje će razlike uvijek izgladiti u pravi čas. Njihove razlike u mišljenju ne traju dugo, jer nijedno od njih nije zlopamtilo.

Strijelac i Jarac

Odnosu između djeteta Jarca i roditelja Strijelca trebat će više vremena da se razvije. No, neusklađenost njihovih osobnosti može njihov odnos učiniti dugoročno vrjednijim, jer mogu puno naučiti jedno od drugoga. Strijelac donosi spontanost i avanturu u Jarčev život, a Jarac Strijelca uči važnosti uočavanja detalja i strpljenju.

Strijelac i Bik

Strijelac želi poučiti dijete prilagodljivosti i prihvaćanju novih stvari, dok mali Bik priželjkuje sigurnost i što manje promjena u životu. Strijelac uživa u novostima i avanturama, a Bik čezne za tradicionalnim domom i roditeljskim okruženjem. Iako jedno drugo smatraju neobičnim, nisu na suprotnim stranama.

Strijelac i Škorpion

Ako Strijelac dobije dijete Škorpiona, moraju razviti poštovanje prema njegovoj privatnosti. Strijelac se trudi biti zabavan i uzbudljiv da bi ublažio turoban Škorpionov karakter, a dijete Škorpion potiče roditelja da bude razumniji. Ipak, uz strpljenje i razumijevanje mogu izgraditi solidno povjerenje i prijateljstvo.

NEZGODAN ODNOS

Strijelac i Djevica

Strijelac voli istraživati i upoznavati nove ljude, a Djevica je pomalo hladna i rezervirana prema nepoznatima. Temperamenti su im različiti pa ne uspijevaju uvijek jedno drugome priopćiti što im je na duši. Potrebna im je stalna komunikacija da bi se sporazumjeli i ostvarili stabilnost.

Strijelac i Ribe

Roditelj Strijelac i dijete Riba imaju bujnu maštu i kao da žive svatko u vlastitome svijetu. Strijelac kao roditelj posjeduje neizmjernu energiju i entuzijazam, ali nema osjećaja za tuđe teškoće. Male su Ribe rezervirane i mirne, često pomalo izgubljene u svojim maštanjima. Unatoč dobrim namjerama, treba im "prevoditelj" da bi se razumjeli.

Strijelac i Rak

Malom Raku i velikom Strijelcu trebat će vremena da se dobro međusobno upoznaju. Imaju potencijal pomoći jedno drugome ostvariti ključne ciljeve. Dok je Strijelac uvijek u potrazi za uzbuđenjem, Rakovo zadovoljstvo proizlazi iz emocionalne sigurnosti. Ovaj roditelj želi da dijete izlazi i živi život punim plućima, no morat će poštovati djetetovu rezerviranost.