ASTRO KOMPATIBILNOST

Kako se Strijelci slažu sa sestrama i braćom

10.12.2015 u 09:17

Bionic
Reading

U kojim su znakovima rođena najsukladnija, a u kojima najmanje sukladna braća i sestre za Strijelca? Budući da mnogo ovisi o planetarnim položajima u natalnim horoskopima, pripadnost zodijačkim znakovima nije jedini astrološki kriterij bratsko-sestrinskog slaganja, ali pruža dobru orijentaciju. Pogledajte stoga našu ljestvicu bratsko-sestrinskih odnosa za znak Strijelca. Napominjemo da se svaka kombinacija odnosi na dva brata, na dvije sestre ili na brata i sestru

POVOLJAN ODNOS

Strijelac i Ovan

Ova dva vatrena znaka sjajno se nadopunjuju. U njihovom će domu uvijek biti veselo, jer su puni energije i u stalnoj potrazi za uzbuđenjem. Ovan će biti pokretač zbivanja, a znatiželjni Strijelac u stopu će ga slijediti. Zajedno će raditi mnoge nestašluke i roditeljima zadavati glavobolje. Najbolji su prijatelji pa ni povremene svađe neće ugroziti njihov odnos.

Strijelac i Lav

Od malih su nogu izvrsni prijatelji pa se nikad ne razdvajaju. Oboje su znatiželjni, dobronamjerni i puni ideja za unošenje zabave u svakodnevicu i izazivanje ljutnje roditelje. Imat će isto društvo, a tijekom odrastanja jedno će se drugom povjeravati i zajedno prolaziti sve faze adolescencije. I u odrasloj dobi spona koja ih veže bit će neraskidiva.

Strijelac i Strijelac

Roditeljima koji imaju dva malena Strijelca nikad neće biti dosadno. Oni su maštoviti, kreativni i radoznali pa će stalno smišljati nove igre i načine zabave. Pritom nemaju mjere pa njihova igra često preraste u nestašluk. Dva se Strijelca razumiju i jedan drugom čuvaju leđa. I u odrasloj su dobi nerazdvojni. Imaju kratak fitilj, no njihova povezanost neće biti ugrožena ni pokojom svađom.

Strijelac i Vodenjak

I da nisu rodbinski povezani, Strijelac i Vodenjak bi se brzo prepoznali i započeli neraskidivo prijateljstvo. Od rane dobi su nerazdvojni. Oboje su avanturisti koji vole život i raduju se svakom novom danu. Njihova svakodnevica bit će ispunjena zabavnim igrama, druženjem i pokojom nepodopštinom. Razumiju se i uvažavaju pa među njima nema ljubomore i rivaliteta.


NEIZVJESTAN ODNOS

Strijelac i Vaga

Strijelac je individualan igrač, a Vagu više privlače timska postignuća. Kad se svađaju, Strijelac će biti taj koji će imati izljeve bijesa. Vaga će se ponašati kao da je sve u redu, dok će potiho sabotirati Strijelca ili ga prijaviti roditeljima. Iako su njihove osobnosti prilično različite, imaju znatiželjne umove koji ih spajaju.

Strijelac i Bik

Bik je kućni tip koji ne voli promjene i nepouzdane ljude, dok Strijelac ne podnosi monotoniju i rutinu. Unatoč tome, dobro će se slagati, jer dijele ljubav prema hedonizmu i zajedno uživaju u životu. Povrh toga, smirenom i promišljenom Biku potreban je netko poput Strijelca da ga opusti i potakne na aktivnosti.

Strijelac i Jarac

U ovoj će vezi Jarac preuzeti ulogu ozbiljnijeg i odgovornijeg člana obitelji pa će Strijelac često imati osjećaj da mu je Jarac roditelj. Ovome smeta Strijelčev nonšalantan odnos prema životu i obavezama, no na njega je slab pa će ga štititi pred roditeljima. Iako nikad neće biti posebno bliski, Strijelcu će mnogo značiti spoznaja da se na svog brata ili sestru može osloniti.

Strijelac i Škorpion

Ovo će dvoje imati uzbudljivo djetinjstvo. Iako Strijelac u pravilu ima povjerenja u ljude, s tajnovitim bratom ili sestrom Škorpionom neće uvijek znati na čemu je. Oboje će morati uložiti puno truda u zajednički odnos. Kada odrastu, naučit će se poštovati, ali će uvijek osjećati malu distancu.

Strijelac i Blizanci

Ova dva zvrka imaju slične poglede na svijet pa provode mnogo vremena zajedno, no među njima uvijek postoji rivalitet. Od malih nogu Blizanac je aktivan i pun ideja koje će naivni Strijelac smatrati sjajnima. Pravit će razne nestašluke, za koje će krivicu uglavnom snositi dobronamjerni Strijelac. Bolje se slažu u kasnijoj dobi, kad postanu ozbiljniji i zreliji.

NEZGODAN ODNOS

Strijelac i Djevica

Iako se vole, teško se mogu složiti. Zahtjevna i kritična Djevica usporavat će Strijelca i spuštati ga na zemlju, što ovaj entuzijast poznat po obilju ideja ne može prihvatiti. Često ne uspiju ostvariti bliskost koju imaju druga braća i sestre, no unatoč tome znaju da se jedno na drugo mogu osloniti. To je ujedno i najjača strana ove veze.

Strijelac i Rak

Različite osobnosti čine njihov odnos prilično izazovnim. Strijelac će nehotice vrijeđati osjetljivog Raka nespretnim izjavama i opaskama, ne shvaćajući da je ovaj iskreno povrijeđen. S druge strane, Rak će Strijelca doživljavati bezobzirnim i okrutnim. Što budu stariji, to će se više razumijevati i bolje prilagođavati jedno drugome.

Strijelac i Ribe

Oboje su sanjari koje lako ponese maštovita ideja pa bi mogli jedno drugo ohrabrivati u nerealnim očekivanjima. Različiti temperamenti često su prepreka u ostvarenju bliskosti pa će ovaj odnos biti pun uspona i padova. Dok je Strijelac direktan i bez dlake na jeziku, Riba je nježna i osjetljiva pa će je njegove riječi i postupci izbacivati iz takta.