ASTRO KOMPATIBILNOST

Kako se Strijelac slaže s prijateljima

26.12.2015 u 07:00

Bionic
Reading

U kojim su znakovima rođeni najbolji, a u kojima najmanje pogodni prijatelji za Strijelca? Budući da mnogo ovisi o planetarnim položajima u natalnim horoskopima, pripadnost zodijačkim znakovima nije jedini astro kriterij prijateljskog slaganja, ali pruža dobru orijentaciju. Pogledajte stoga našu ljestvicu prijateljskih odnosa za vladajući znak Strijelca

POVOLJAN ODNOS

Strijelac i Ovan

Imaju dobro razvijenu intuiciju pa se izvrsno slažu i razumiju. Nagli su i u stalnoj potrazi za nadmetanjem i zabavom pa im nikada nije dosadno. Uživaju u druženju i gaje veliko međusobno povjerenje. Do sukoba dolazi rijetko, uglavnom zbog nepromišljenih izjava s obje strane. Međutim, probleme rješavaju brzo i ne dozvoljavaju da se svađa otme kontroli.

Strijelac i Lav

Uživaju u životu punim plućima i lako uspijevaju navesti druge da im se pridruže. Međusobno se poštuju i dive. Po prirodi su energični i poletni, što ih čini vrlo poželjnima i popularnima u društvu. Pustolovni Strijelčev temperament mogao bi uvjeriti Lava da su avantura i neizvjesnost jednako važni kao i moć i raskoš.

Strijelac i Strijelac

Odnos između dvoje Strijelaca fantastičan je spoj dva pustolova u stalnoj potrazi za smijehom i zabavom. Prijateljstvo se odlikuje energičnim istraživanjima i žustrim debatama. Strijelci su duboko posvećeni prijateljstvu te brinu jedan o drugome. Prilagodljivi su i ležerni, ali bi povremeno mogli izgubiti strpljenje. Međutim, brzo će riješiti svađe i neće jedno drugome ništa zamjeriti.

Strijelac i Vaga

Izvrsno nadopunjuju i održavaju prijateljstvo čitav život. Strijelac pozitivno utječe na Vagu, jer joj nikada ne dozvoljava da odustane, nego je potiče da bude uporna i iskoristi sve mogućnosti. Njegov entuzijazam i optimizam vrlo brzo prelaze na Vagu, koja će im na tome zauvijek biti zahvalna.

Strijelac i Vodenjak

Kombinacija pozitivne energije Strijelca i inteligencije Vodenjaka čini ih najboljim prijateljima zodijaka. Imaju puno toga zajedničkog, savršeno se razumiju i čine inovativan i zabavan tim. Budući da uživaju u zajedničkom druženju i da su obdareni sličnim smislom za humor, nikada im nije dosadno i vrlo su omiljeni u okolini.


NEIZVJESTAN ODNOS

Strijelac i Blizanci

Obično razvijaju živahno prijateljstvo. Imaju puno toga zajedničkog i jak su oslonac jedno drugome u važnim životnim situacijama. No to ne znači da se povremeno ne nađu u problemima. Strijelci su nepromišljeni i nagli, a Blizanci prilagodljivi, ali i neodlučni što ih često dovodi do kratkotrajnih sukoba.

Strijelac i Jarac

Ovo je na prvi pogled dvoje ljudi koji nemaju mnogo zajedničkog. Strijelci su aktivni i poletni, sve rade spontano i u stalnoj su potrazi za promjenama. Jarci su mirni, organizirani i usredotočeni na detalje. U početku će biti sumnjičavi jedno prema drugome, ali s vremenom mogu postati vrijedni saveznici.

Strijelac i Škorpion

Njihov je odnos najbolji ako se razvija postupno i bez rokova nego ako ga jedna strana forsira. Izazovan aspekt ovoga odnosa njihovi su različiti ritmovi života koji zahtijevaju toleranciju i prihvaćanje drugačijeg. Nakon što uistinu upoznaju jedan drugoga, spoznat će koliko im je dragocjeno njihovo prijateljstvo.

Strijelac i Bik

Imaju različite karaktere i potrebno im je dosta vremena da bi se upoznali. To je ujedno znači i da mogu puno naučiti jedan od drugoga. Strijelac obožava promjene i nove situacije, a Bik inzistira na tradiciji i stabilnosti. U početku će se teško razumjeti, ali će s vremenom postati veliki prijatelji.

NEZGODAN ODNOS

Strijelac i Djevica

Strijelci su društveni i pustolovni, dok Djevice uživaju u intelektualnim izazovima i klone se rizika. Ona želi odmah stvoriti stabilan prijateljski odnos u kojemu će znati na čemu je, dok Strijelac više luta i sporije se vezuje. Mogu imati zajedničkih interesa, ali će se teško uklopiti jedno drugome u dnevni raspored.

Strijelac i Rak

Ova dva znaka imaju oprečne osobnosti pa im je potrebno više vremena da bi prevladali sve početne nedoumice. Strijelci vole promjene, rizik i avanturu, dok se Rak grčevito drži stabilnosti i sigurnosti. Rak je odan prijatelj pa će ga povremeno čuditi Strijelčeva prevrtljivost. Jedno ili oboje moralo bi se prilagoditi da bi njihovo prijateljstvo funkcioniralo.

Strijelac i Ribe

Strijelci su nagli, glasni i druželjubivi, a Ribe mirnije i tiše te često vole odlutati u mislima i prepustiti se mašti. Temperamenti su im vrlo različiti pa se ne osjećaju dobro kad provode puno vremena zajedno. Bolje im je da se susreću rijetko i da ne planiraju velike stvari poput odlaska na zajedničko putovanje.