ASTRO KOMPATIBILNOST

Kako se Ribe slažu s braćom i sestrama?

15.03.2016 u 10:12

Bionic
Reading

U kojim su znakovima rođena najpogodnija, a u kojima najmanje kompatibilna braća i sestre za Ribu? Budući da mnogo ovisi o planetarnim položajima u natalnim horoskopima, pripadnost zodijačkim znakovima nije jedini astro kriterij bratsko-sestrinskog slaganja, ali pruža dobru orijentaciju. Pogledajte stoga našu ljestvicu bratsko-sestrinskih odnosa za vladajući znak Ribe. Napominjemo da se svaka kombinacija odnosi na dva brata, na dvije sestre ili na brata i sestru

POVOLJAN ODNOS

Ribe i Rak

Dobro će se slagati i biti vrlo sretni dokle god imaju mirno i sigurno okruženje. Iako su oboje osjetljivi i brižni, Riba je u tome aktivnija i požrtvovnija dok je Rak sposobniji povući granice i zaštititi se od negativnih vanjskih utjecaja. No ove im nijanse neće ugroziti prisan i tolerantan odnos. Uvijek će ostati bliski i odoljeti eventualnoj razdvojenosti i tuđem upletanju.

Ribe i Škorpion

Imat će uistinu sjajno zajedničko djetinjstvo. Oboje su vrlo intuitivni, a karakterno se odlično nadopunjuju i razumiju pa će vrlo brzo razviti duboku emocionalnu povezanost. Bit će iznimno pažljivi da ne povrijede jedno drugo pa do će sukoba dolaziti vrlo rijetko. Škorpion će se ponašati zaštitnički prema Ribi, a ona će to znati cijeniti.

Ribe i Ribe

Ovo je dvoje sposobno uživjeti se u bajke i snove pa će voditi sasvim ozbiljne razgovore o vilenjacima, Zubić vili i Djedu Mrazu. Roditelji ih neće morati učiti o vrijednosti davanja u bliskom odnosu jer će si sami od sebe pomagati. Ako se posvade, bit će to zbog nečijih povrijeđenih osjećaja. U mladoj dobi trebat će im racionalan posrednik da ih pomiri.

Ribe i Djevica

Iako su drugačiji, ovo će dvoje lako pronaći ravnotežu i sklad u svakoj situaciji. Djevica čvrsto stoji s obje noge na zemlji pa će u ključnim trenucima pomoći Ribi da pronađe ravnotežu. S druge strane, kreativne će Ribe zadiviti Djevicu originalnim idejama. Povremeno će doći do nesporazuma, a oni će međutim biti riješeni s lakoćom. Nastavit će se dobro slagati i kao odrasli.

Ribe i Jarac

Na prvi su pogled prilično drugačiji, ali vrlo brzo razvijaju međusobno povjerenje i poštovanje. Iako se možda neće često nalaziti u istome društvu, oboje će se ponašati izrazito zaštitnički jedno prema drugome. Neće im trebati puno da nauče cijeniti talente i ciljeve onog drugog te da se rado podupiru u svemu.


NEIZVJESTAN ODNOS

Ribe i Bik

Zahvaljujući miroljubivoj naravi, dobro se slažu, no to ne znači da među njima ne mogu izbiti trzavice. Bik povlači granicu između sebe i okoline dok Riba žudi za povezivanjem. Ona će ponekad nesmotreno zakoračiti na njegov teritorij, na što će on odgovoriti sebično i svadljivo. Nesuglasice neće trajati dugo niti će biti burne pa njihov odnos neće doći u pitanje.

Ribe i Vaga

Imaju maštovite ideje pa će zajedno stvarati originalne scenarije za kućne zabave. Roditelji će morati trošiti puno novca na igračke i odjeću jer se oboje često vole kititi nečim novim. Srećom, rijetko će posezati za onim što pripada onom drugom. Vagin osjećaj pravednosti i Ribina bezuvjetna ljubav vezat će ih za čitav život.

Ribe i Vodenjak

Ova se djeca mogu dobro slagati unatoč izraženim razlikama. Riba je prirodno sućutna i motivirana na pomaganje živim bićima dok Vodenjaka više zanimaju veće skupine ljudi nego pojedinci. Dok će Riba u kuću donijeti napuštenog psića ili mačića, Vodenjak će radije organizirati zabavu s neobičnim prijateljima, navodeći Ribu da ga ocijeni površnim i zaigranim.

Ribe i Blizanci

Blizanci su radoznali, raspršeni i aktivni dok je Riba povučenija, stidljivija i emocionalno dublja. Iako su u mnogočemu nepodudarni, podjednako su daroviti i mogu postati bolji jedno uz drugo. Blizanci će se diviti plodovima mašte jedne Ribe dok će ona putem Blizanaca upoznati mnoge ljude i usvojiti praktične društvene vještine.

NEZGODAN ODNOS

Ribe i Ovan

Iako o mnogim pitanjima imaju gotovo suprotne stavove, njihove razlike nisu nepomirljive. U stanju su družiti se uz mnogo tolerancije i zafrkancije, samo što Ovan mora paziti da ta zafrkancija ne bude pregruba. Ako prekorači granicu, bolje mu je da se što prije ispriča jer je Riba ranjiva – i dugo pamti.

Ribe i Lav

U ovom je odnosu Lav dominantan čak i ako je mlađi ili je žensko. Riba će se pokušati pretvarati da nije tako, ali oboje će znati tko je gazda. Dobro će se slagati samo ako pristanu na podjelu uloga: Lav ne smije šefovati i grabiti previše za sebe, već mora djelovati zaštitnički; Riba treba ovome dopustiti da privlači pozornost, ali ne i da zauzima njen prostor.

Ribe i Strijelac

Oboje su sanjari skloni maštanju pa bi mogli jedno drugo ohrabrivati u nerealnim očekivanjima. Ipak, različiti karakteri često su prepreka u ostvarenju bliskosti pa će ovaj odnos biti pun uspona i padova. Dok je Strijelac direktan i bez dlake na jeziku, Riba je nježna i osjetljiva pa će je njegove riječi i postupci izbacivati iz takta.