ASTROKOMPATIBILNOST

Kako se Lav slaže sa sestrama i braćom

02.03.2017 u 13:12

Bionic
Reading

U kojim su znakovima rođena najsukladnija, a u kojima najmanje sukladna braća i sestre za Lava? Budući da mnogo ovisi o planetarnim položajima u natalnim horoskopima, pripadnost zodijačkim znakovima nije jedini astrokriterij bratsko-sestrinskog slaganja, ali pruža dobru orijentaciju. Pogledajte, stoga, našu ljestvicu bratsko-sestrinskih odnosa za znak Lava. Napominjemo da se svaka kombinacija odnosi na dva brata, na dvije sestre ili na brata i sestru

POVOLJAN ODNOS

Lav i Blizanci

U domu koji nastanjuju Lav i Blizanci nikad neće biti dosadno. Pitanje je samo tko će se više zabavljati. Tipičan Lav nastojat će zauzeti sredinu pozornice, a Blizanac je obično dovoljno lukav da mu je prepusti, ne žrtvujući pritom ono što mu je važnije. Oboma treba mnogo tjelesne i umne stimulacije pa im roditelji ne smiju postavljati velika ograničenja u igri i kretanju.

Lav i Vaga

Dobro se razumiju i bez previše truda. Međusobno se nadahnjuju i potiču na akciju. Dobro funkcioniraju kao tandem i prešutno se poštuju. Nerijetko će upisati isti tečaj ili školu, svatko u svojoj generaciji.
Imaju veliko povjerenje jedno u drugo i u svakom trenutku mogu računati na uzajamnu potporu.

Lav i Ovan

U obitelji u kojoj živi ovo dvoje mora biti vrlo živahno. Ova su braća i sestre vatreni, optimistični i pustolovno raspoloženi. Oboje zahtijevaju tuđu pažnju i odobravanje pa će roditelji trebati paziti da ne favoriziraju jedno na račun drugog. Unatoč borbenosti i višku energije, rijetko se međusobno sukobljavaju i radije se udružuju protiv trećih.

Lav i Strijelac

Od malih su nogu najbolji prijatelji i nikad se ne razdvajaju. Oboje su znatiželjni, dobronamjerni i puni ideja za unošenje zabave u svakodnevicu i izazivanje ljutnje roditelja. Imat će isto društvo, a tijekom odrastanja jedno će se drugom povjeravati i zajedno prolaziti sve faze adolescencije. I u odrasloj dobi spona koja ih veže bit će neraskidiva.

Lav i Vodenjak

Ova se djeca vole međusobno proučavati i otkrivati razlike, ali redovno zaključuju da ih te razlike zabavljaju i povezuju. Mali Vodenjak želi biti poseban, ali mu ne treba puno hvale i divljenja, za koje Lav živi. Srećom, Vodenjaku nije teško obasuti Lava komplimentima i ne smeta mu ako ovaj zauzme pozornicu. Ako se zakvače, u prvi mah mogu frcati iskre, ali primirje nikad nije daleko.


NEIZVJESTAN ODNOS

Lav i Lav

S dvoje Lavova u kući, rijetko će biti mira. Vrlo su aktivni, glasni, zaigrani i skloni međusobnom nadmudrivanju. Zahtijevaju puno roditeljske pažnje, ali ne nužno zato što im treba neka stvar ili usluga, nego baš pažnja sama. Ako zarate jedno s drugim, moglo bi biti puno buke i poneki udarac. Kad odrastu, poštivanje obiteljskih interesa prevladat će nad mogućim osobnim sukobima.

Lav i Djevica

Trebat će im dosta vremena da razviju dobar bratsko-sestrinski odnos. U djetinjstvu će njihove svađe biti prilično žestoke čak i ako budu samo verbalne. Lavova će narcisoidnost Djevici ići na živce, dok će njega iritirati Djevičino učestalo kritiziranje i sitničavost. Ipak, kada odrastu, njih će dvoje prihvatiti međusobne razlike i uvijek biti potpora jedno drugome.

Lav i Bik

Njihovi se temperamenti razlikuju, iako su im ciljevi bliski. Zaštitnički su nastrojeni prema bližnjima i spremno preuzimaju na sebe brigu jedno za drugog. Ako je Bik mlađi, divi se svom uzbudljivom starijem bratu ili sestri jer je Lav rođeni izvođač i posjeduje smisao za dramu. No, ako je Bik stariji, vjerojatno koluta očima gledajući predstavu mladog Lava.

Lav i Ribe

U ovom je odnosu Lav dominantan čak i ako je mlađi ili je žensko. Riba će se pokušati pretvarati da nije tako, ali oboje će znati tko je gazda. Dobro će se slagati ako pristanu na podjelu uloga: Lav ne smije šefovati i grabiti previše za sebe, već mora djelovati zaštitnički; Riba mu treba dopustiti da privlači pozornost, ali ne i da zauzima njezin prostor.

NEZGODAN ODNOS

Lav i Rak

Obiteljske su veze vrlo važne za oboje pa će uvijek biti u prisnim odnosima, iako su im temperamenti vrlo različiti. Rak je osjetljiviji, ali i tiši od Lava pa okolina ne zna uvijek da ga nešto mori. Kad je Rak povrijeđen, povući će se, duriti i možda u osami plakati. Lav će, pak, bučno dati do znanja kako se osjeća pa će mu okolina brže pogodovati. Stoga, obraćajte pažnju na Raka naročito kad je šutljiv.

Lav i Škorpion

Oboje će pokušavati nametnuti svoju volju pa će povremeno situacija u kući bivati napeta. Usprkos tvrdoglavim naravima, imaju izgleda za pronalaženje zajedničkog jezika. Odlično će se upoznati i biti svjesni u što će se izroditi njihova svađa. Zato će izbjegavati sukobe kad god i koliko god to bude potrebno.

Lav i Jarac

Lavov ekstravagantan karakter bit će teško razumljiv Jarcu, dok bi Jarčeva ozbiljnost Lavu vrlo brzo mogla postati zamorna i nezanimljiva. Razlike u karakteru bit će vidljive još od vrlo rane dobi. Lav će uživati u svemu što ga dovodi u centar pozornosti, a Jarca će privlačiti intelektualne igre i zagonetke. Ipak, oboje su dovoljno razumni da se ne zakrve.