'LET' NA OSCAR REVIJI

Kako je pijani pilot spasio putnike od sigurne smrti

21.01.2013 u 11:05

Bionic
Reading

U sklopu ovogodišnje Oscar revije, koju devetu godinu za redom organizira Blitz CineStar, možete pogledati film 'Let' koji u utrku za zlatni kipić ide u dvije kategorije – za najboljeg glumca i najbolji scenarij

Let' (Flight) je drama Roberta Zemeckisa o pilotu Whipu Whitakeru koji mora dokazati svoju nevinost i sačuvati čast. Glavni junak, kojeg tumači Denzel Washington, u američkoj javnosti od miljenika nacije postane omražena pijandura. Nakon što je uspješno prizemljio padajući avion i tako spasio putnike od sigurne smrti, protiv Whitakera je pokrenuta istraga jer se sumnja da je noć prije leta konzumirao alkohol. Whitakeru ne preostaje ništa drugo nego borba za čast, ali i istinu.

U filmu oskarovca Roberta Zemeckisa ('Forrest Gump') uz Denzela Washingtona, između ostalih, glume Kelly Reilly, Don Cheadle, John Goodman i Bruce Greenwood.

Washington je za ulogu Whipa nominiran za Oscar u kategoriji najboljeg glumca, a u utrci za pozlaćeni kipić mu se pridružio John Gatins u kategoriji originalnog scenarija.


Uz 'Let', u CineStar kinima, u sklopu Oscar revije, od 16. do 30. siječnja možete pogledati još devet pretpremijera: 'Lincoln', 'Zero DarkThiry', 'Odbjegli Django', 'Jadnici', 'Zvijeri južnih divljina', 'U dobru i u zlu', 'Master', 'Ana Karenjina' i 'Hitchcock'. Osim tih filmova bit će prikazani i ostali nominirani filmovi koji u tom razdoblju dolaze u kina ili su već na programu: 'Seanse', 'Pijev život', 'Hobit: Neočekivano putovanje', 'Krš i lom', 'Nemoguće', 'Kraljevska afera' i 'Argo'.

Sve o ovogodišnjem Oscaru možete saznati na tportalovoj Oscar podstranici. Ujedno, od 18. siječnja do 23. veljače možete sudjelovati u tportalovom nagradnom natječaju 'Oscara dobiva…' u kojemu možete odabirati najbolji film i glumce među nominiranima za nagradu Oscar.

Više od šezdeset Oscarom nagrađenih filmova pogledajte u Oscar kolekciji MAXtv videoteke.