NEODOLJIVI 'MLADI PAPA'

Jude Law o grijesima prošlosti, intimnim krizama i vjeri

23.10.2016 u 07:56

Bionic
Reading

Dosad je u fokusu javnosti najčešće bio zbog ljubavnih skandala, vanbračne djece, poroka, no stvari se polako mijenjaju kad je u pitanju 43-godišnji britanski glumac Jude Law. Najnovija glavna uloga u novoj HBO seriji talijanskog filmskog majstora Paola Sorrentina 'Mladi papa', Lawu je došla kao naručena. Svjetski mediji već bruje o tome kako je samo Sorrentino mogao ulogu pape namijeniti poročnom ženskarošu poput Judea. Slavni Britanac opet je u centru pažnje, lukavo i zadovoljno se smiješi te otvoreno priča o svom životu u kojem je bilo svega, ponajmanje nevinosti

Vatikan, politika i prvi američki papa Pio XIII. tema su nove serije talijanskog redatelja Paola Sorrentina 'The Young Pope' u kojem glavnu ulogu nosi Jude Law. Podiglo se puno buke nakon svjetske premijere u Veneciji, kritika je pod dojmom, pa i Vatikan čije su novine nahvalile seriju. Jude Law je napokon u fokusu zbog glume, a ne privatnog života, a nakon svih privatnih nevolja posljednjih godina glumac je odlučio reći nekoliko riječi o ulozi koja ga je natjerala da preispita svoj stil života.

'U svoje 43 godine bio sam puno puta u krizi. Zbog čega? Svega!' priznao je Law u svom posljednjem intervjuu za britanski Telegraph. U uvodnoj sceni serije Law kao papa Lenny Belardo pojavljuje se kao od majke rođen.


Najnovija uloga pape značila je i glumački preporod britanskog glumca

'Zar to nije divno? Svi smo isti bez odjeće. Tek uniforma koju kasnije stavlja na sebe demonstrira njegovu moć', kaže glumac, dodavši kako cilj serije nije šokirati publiku. 'Moj papa ne puši travu i ne voli mlade dečke. U biti, vrlo je konzervativan, oprezan, homofobičan, protivi se razvodu i pobačaju. I suočava se s vlastitom krizom vjere', objašnjava glumac, dodavši da je, poput pape kojeg glumi, često bio neshvaćen.

Nakon što se probio na glumačkoj sceni 1994., zaljubio se u Sadie Frost, oženio je tri godine kasnije i u braku dobio troje djece. Razveli su se 2003., tome je jednim dijelom kumovala i njegova afera s kolegicom Siennom Miller, no i ta veza je okončana zbog glumčeve afere s dadiljom njegove djece. Da priča bude zanimljivija, detalji iz njegova privatnog života curili su u javnost zahvaljujući prisluškivanju njegova telefona od strane jednog britanskog dnevnog lista koji je propao 2011. Dva puta je bio nominiran za Oscara, snimio odlične filmove, dokazao se i u kazalištu, no njegova reputacija uvijek je nadmašila njegovo glumačko umijeće.


Jude s novom partnericom, psihologinjom Phillipom Coan

'Kad se jednog dana povučem i kažem zbogom glumi, jedino čemu se nadam jest da neću ostati zapamćen samo po medijskim skandalima', kaže Law koji se posljednjih godinu dana primirio u vezi sa psihologinjom Philippom Coan. 'Ovoga puta novinari su nam dali mira. Napokon sam napravio neki balans između svog privatnog i profesionalnog života. Sad mogu zarađivati bez da mediji zabavljaju javnost detaljima moje intime', priznaje Jude. Na Sorrentina gleda kao na filmskog boga. 


Paolo Sorrentino je moj filmski bor, kaže Jude Law

'Glumiti u Sorrentinovim projektima je najveća čast za nas glumce. Tako da se nisam dvoumio. U njega vjerujem. U boga ne. Nisam religiozan čovjek. Jednom sam se bio zagrijao za budizam i to je moj jedini veći dodir s vjerom. Krize su me pratile kroz život, danas sam zadovoljan čovjek. Mogu mirno spavati', kaže. No da bi shvatio neke stvari o sebi i pobijedio depresiju, često je posjećivao psihijatra.

'Nakon Brexita nisam se mogao oduprijeti depresiji. To me potppuno dotuklo. Nisam veliki patriot, no uvijek sam bio ponosan što sam Britanac i Londončanin. Tužan sam zbog svega što se dogodilo, želim živjeti u ujedinjenom svijetu, a ne izoliranom. Kad djeca porastu, možda se preselim negdje drugdje. Možda na selo. Dosta mi je Londona', iskren je Jude. Kad pogleda iza sebe, ne žali ni za čim.

'Ponosan sam na sve svoje uloge. Dobro, ne baš na sve, ali na većinu njih. Posao koji radim omogućio mi je ono o čemu neki samo sanjaju. Naravno da ovaj život nosi i svoj danak, ali ne možeš imati sve. Dosad sam živio vrlo ugodan život. Više od toga nisam ni želio', zaključio je.

Mladi papa - Nova serija od 28. listopada