TAJNA 'ŠIFRA'

Joško Lokas vraća se na HTV, evo što će raditi

05.09.2016 u 19:38

Bionic
Reading

U četvrtak, 29. rujna, na Prvom programu Hrvatske televizije počinje se emitirati novi domaći kviz 'Šifra'. U ulozi voditelja na ekrane se vraća Joško Lokas

'Nakon mnogobrojnih inozemnih licencnih kvizova Hrvatska radiotelevizija će nakon dugo vremena proizvesti domaći kviz, a pripremat ćemo ga u suradnji s produkcijskom kućom Tvornica bitova. Nadam se će se Šifra svidjeti gledateljima i da će biti rado gledana', ističe vršitelj dužnosti rukovoditelja Produkcijskog odjela Zabava Hrvatske radiotelevizije Mario Sedmak.

Jedanput tjedno u trajanju do šezdeset minuta uz kviz Šifru gledatelji će provjeravati svoje znanje, a pred natjecateljima je zadatak da u nekoliko faza igre uz znanje ispitaju i svoju sigurnost u to je li upravo odabrani odgovor točan.

Riječ je o zabavnome kvizu s privlačnim audiovizualnim rješenjima koji spaja strategiju i rizik. Nedvojbeno je da će i gledatelji s natjecateljima proživljavati napete trenutke.

U ulozi voditelja na ekrane se vraća Joško Lokas:
'Šifra je u cijelosti domaći projekt. Na njemu su vrijedno radili zaposlenici Hrvatske radiotelevizije, scenografi, rasvjetljivači, tehnička ekipa i urednik emisije Igor Grković. Usto su domaći dizajneri osmislili vizualni identitet, a domaći autori glazbe cjelokupni audiokoncept. Na kraju, i domaći autorski tim stoji iza te izvorne ideje', otkriva Joško Lokas.

'Na danas često postavljeno pitanje Koja je vaša šifra? odgovarat će kandidati koji uspiju doći na natjecateljsko mjesto s kojega mogu otići osvojenim najvećim iznosom od 500.000 kuna', objašnjava Joško Lokas i dodaje: 'Da zaključimo, kviz 'Šifra' gledateljima Hrvatske radiotelevizije pružit će uzbudljivu igru i izniman audiovizualni doživljaj!'