MUČNA PROŠLOST

Još šokantnih detalja o braku Tine i Ikea

19.07.2015 u 11:36

Bionic
Reading

Tina Turner nije imala nimalo lak put do vrha top ljestvica, a glazbena ikona iza sebe ima i turbulentan brak s problematičnim Ikeom Turnerom

Povodom 30 godina izlaženja magazina Spin, The Daily Beast ponovno je objavio zanimljiv intervju s Ikeom iz kolovoza 1985. u kojem je taj glazbenik otkrio šokantne detalje o braku s Tinom.

Intervju nije samo prepun klasičnih izgovora jednog zlostavljača, već je prepun zavisti i gorčine zbog ogromnog uspjeha bivše supruge.

U 80-ima Tina je bila velika zvijezda, a Ike bez novca i krova na glavom. Neko vrijeme je čak proveo i u zatvoru. Par se vjenčao 1962. u Tijuani, a sredinom 70-ih brak se počeo raspadati zbog Ikeova uživanja droge i lošeg psihičkog stanja. Razveli su se 1978.

Ike i Tina Turner snimili su velik broj hitova tijekom 60-ih, a singl 'Proud Mary' iz 1968. godine dosegnuo je četvrto mjesto Billboardove Hot 100 top ljestvice, za koji su 1972. godine osvojili Grammy za najbolji R&B duet ili grupu. Ike je 2007. umro zbog predoziranja kokainom u dobi od 76. godina.

Ikea je Spinov novinar tad jedva pronašao u Los Angelesu, a za razliku od Tine koja je bila na vrhuncu slave, Ike je bio na dnu.

'Da, tukao sam Tinu, ali ništa više nego što drugi muževi tuku svoje žene. Sve je to bilo pretjerano od medija. Ljudi vole čitati takve stvari u novinama. Ako Tina kaže da sam je zlostavljao, možda i jesam', rekao je tad u intervjuu Ike.

Dodao je i da nikad nije pucao na Tininu kuću nakon što su se razišli.

'To je laž. Da sam htio pucati, ja bih ušao unutra i pucao. Ili bih kuću dignuo u zrak', kazao je tad bijesni Ike novinaru Spina Edwardu Kiershu.

Priznao je i da je varao Tinu. 'Da, bio sam i s drugim ženama dok sam bio oženjen s Tinom. Tina je to znala, ali nikad nije vidjela ni jednu od tih žena. Nisam je nikad htio povrijediti ili je posramiti. Bili smo oduvijek vrlo bliski. Odmah sam vidio da će biti velika zvijezda. Njezin seksi stil i način odijevanja – to je bila moja ideja', otkrio je Ike u ovom intervjuu objavljenom davne 1985.