DESET STVARI

Jeste li znali ovo o šerifu Ricku iz serije 'Živi mrtvaci'?

20.10.2015 u 08:24

Bionic
Reading

Iako najezda zombija ni za koga ne miriše na dobro, kraj civilizacije kojim se bavi serija 'Živi mrtvaci' za Andrewa Lincolna se pokazao kao pun pogodak. Ovaj 41-godišnji glumac nakon nekoliko TV angažmana preuzeo je prestižnu ulogu šerifa Ricka Grimesa u adaptaciji stripa 'The Walking Dead'. Povodom prikazivanja novih epizoda ove megapopularne serije donosimo vam deset stvari koje možda niste znali o ovom omiljenom šerifu i lovcu na zombije

Andrew Lincoln koji to nije

Zaboravite sve što ste ikad mislili da znate o Andrewu Lincolnu zato što to zapravo i nije njegovo pravo ime. Lincoln je rođen 14. rujna 1973. kao Andrew James Clutterbuck. Zašto se odlučio na promjenu imena, sam je odgovorio u intervjuu za The Washington Post rekavši: 'Prvi agent mi je rekao: 'Molim te, promijeni ime. Zvuči presmiješno, kao ime nekog hobita.' U jednu ruku, promjena imena se pokazala kao super ideja zbog toga što je to značilo da ću imati dva identiteta, a to je osobito dobro za moju obitelj koja ipak više voli uživati u privatnosti. S druge strane, užasno sam ponosan na svoje ime i sve u mom životu u Engleskoj je Clutterbuck' (što uključuje i pravo ime na kreditnoj kartici).'

Britanac s južnoafričkim korijenima

Iznenađujuće mnogo ljudi pretpostavlja da je Lincoln Amerikanac, no on je ipak daleko od toga. Lincoln je zapravo rođen u Londonu, odrastavši s ocem inženjerom i majkom medicinskom sestrom iz Južnoafričke Republike. Obitelj Clutterbuck zatim se odselila u engleski gradić Kingston na Hullu s konačnim odredištem u gradiću Bathu u Somersetu. Upravo tamo Lincoln se prvi put okušao u glumi. Redatelj serije 'The Walking Dead' Frank Darabot rekao mu je kako od njega očekuje da stalno govori američkim akcentom, čak i kada se ne nalazi na setu serije, stoga su brojni Lincolnovi kolege pomislili da je zapravo lokalac iz Atlante.

Glumac zbog djevojaka

Tijekom srednjoškolskog obrazovanja Lincoln je aktivno igrao ragbi, no u međuvremenu je odustao od sporta, ohrabrivši se na ulazak u glumu. Tada se odlučio za takav potez u nadi da će na taj način privući pažnju mnogih djevojaka, a svoju prvu ulogu ostvario je s 14 godina u ulozi Artfula Dodgera u školskoj ekranizaciji Dickensonova djela 'Oliver Twist'. Uloga u spomenutoj predstavi vodila je do prve manje televizijske uloge koju je ostvario u britanskoj seriji 'Drop The Dead Donkey' 1994.

Veći glumački angažman na britanskoj televiziji

Lincolnova glumačka karijera ozbiljnije je krenula ulogom u BBC-jevoj drami 'This Life', u kojoj je doživio 32 pojavljivanja. Osim njega kao glumca u usponu, u spomenutoj seriji se glumački okušala i zvijezda filmova 'Hobit' Martin Freeman, a tijekom snimanja slučajno je popio Lincolnov urin misleći da je riječ o pivu.

Osim u drami 'This Life', Lincolna se moglo vidjeti u britanskim serijama 'The Canterbury Tales', 'Wuthering Heights' i 'Teachers', a prije nego što je prihvatio ulogu šerifa Ricka glumio je u seriji 'Strike Back'.

Član poznate obitelji

Lincoln je stupio u brak 1996. godine s Gael Anderson, kćerkom frontmena benda The Jethro Tull, Iana Andersona. Lincoln je priznao kako mu je trebalo neko vrijeme da nađe zajednički jezik sa supruginim ocem zbog, kako kaže, toga što nije znao tko su Jethro Tull.

Apple Martin kao djevojčica s cvijećem

Apple Martin, kći Chrisa Martina iz Coldplaya i holivudske zvijezde Gwyneth Paltrow, na Lincolnovom je vjenčanju bila u ulozi djevojčice s cvijećem. Lincolna s ovim, danas bivšim parom veže dugogodišnje prijateljstvo, a on sam ima dvoje djece - Arthura i Matildu.

Zvijezda romantične komedije

Poprilično je lagano zaboraviti činjenicu da je Lincoln stigao do slave i prije uloge u hit-seriji 'The Walking Dead'. Ako ste zaboravili, veću pažnju javnosti dobio je filmom 'Zapravo ljubav' - kultnom romantičnom komedijom iz 2003, u kojoj je glumio uz zvjezdana glumačka imena poput Keire Knightley, Hugha Granta, Alana Rickmana, Liama Neesona i mnogih, mnogih drugih.

Osim u spomenutoj romantičnoj komediji, Lincoln se okušao u filmovima 'Scenes Of A Sexual Nature' i 'Made In Dagenham'.

Posuđivač glasa

Manje je poznata činjenica da je Lincoln posuđivao svoj glas za respektabilne organizacije. Prije slave koju mu je donijela gluma u seriji 'The Walking Dead', početkom dvijetisućitih, bio je angažiran za posuđivanje glasa u Adidasovim reklamama i vijestima američke korporacije AOL. Također je svoj glas posuđivao za britanski BBC i njegove najave vladinih informacija, kao i za radijsku postaju Classic FM.

Nesanica zbog scene u seriji

Nakon što je u seriji 'The Walking Dead' lik Hershela doživio ugriz zombija Lincoln odnosno šerif Rick mogao je učiniti samo jednu stvar da bi ga spasio. 'U trećoj sezoni sam čovjeku prerezao nogu. To iskustvo neću nikada zaboraviti, a podsjetilo me na scenu iz filma 'Američki psiho'. Za potrebe snimanja scene na pravu nogu glumca stavljena je umjetna kako bih ju prerezao. Čuvši njegov vrisak i vidjevši svu tu krv... zbog toga nisam spavao naredna tri dana', izjavio je Lincoln u intervjuu za američki Esquire.

Prijateljstvo sa suparnikom

Lincoln i Jon Bernthal (Shane), koji su u seriji glumili ljute protivnike, u privatnom životu su jako dobri prijatelji unatoč Rickovom ubojstvu Shanea u seriji. 'Ne mogu zamisliti boljeg glumca s kojim sam mogao surađivati u seriji. Uistinu sam počašćen što sam u glumačkoj karijeri mogao glumiti uz bok Andrewu Lincolnu. On je moj brat i moj najbolji prijatelj', priznaje Jon Bernthal u razgovoru za Entertainment Weekly.

Nove epizode šeste sezone serije 'The Walking Dead' možete pratiti od 12. listopada u 22 satasvakog ponedjeljka na kanalu FOX