LATINO VRUĆINA

Jessica Alba vs. Michelle Rodriguez – sukob seksipila

15.10.2010 u 07:18

Bionic
Reading

Robert Rodriguez stvarno zna izabrati glumice, ali imao je odakle i birati – Jessica i Michelle već su se pokazale i dokazale u svojim ranijim biserima

Iako je Michelle Rodriguez, porijeklom Dominikanka i Portorikanka, svoj imidž opake cure na filmu preselila i u stvaran život, završivši prije koje godine u zatvoru zbog vožnje pod utjecajem alkohola, Jessica Alba, meksičkog porijekla po ocu, ipak je njegovala imidž poštene i fine cure. No ako se već razlikuju po tome, imaju nešto zajedničko – osim južnoameričke krvi, tu su latino seksipil i ljepota, kojom zrače na platnu, pretvarajući svoje filmove i svoje uloge u pamtljive podizače temperature kod muškaraca.

A evo i nekoliko primjera:

Alba u 'Sin Cityju'
'SIN CITY' VS. 'BRZI I ŽESTOKI'
Jessica Alba kao Nancy Callahan, 'egzotična plesačica' (čitaj: klupska striptizeta!), zaradila je MTV nagradu za najseksi ulogu godine, a usto i nekoliko mainstream glumačkih nominacija. Lijep spoj i savršen izbor, iako je čudno to da Robert Rodriguez već tada nije odlučio svoju prezimenjakinju strpati u ovaj film, pa spojiti dva seksipila u jedan, baš kao u 'Macheteu'.
No ona se četiri godine ranije probila kao ljubiteljica glasnih i brzih kotača, ulogom u 'Brzi i žestoki', gdje je kao Letty pokušavala smanjiti količinu testosterona ćelave glave i napumpanih bicepsa Vina Diesela, istodobno povećavajući hormonalni kaos kod gledatelja.

'FANTASTIČNA ČETVORKA' VS. 'BLOODRAYNE'

Jesu li superheroine seksi? Prosudite sami gledajući Albu u ulozi Sue Storm/Invisible Woman, u Marvelovoj igranoj verziji 'Fantastične četvorke' (2005) – iako, uvjereni smo da je Jessici primjerenija neka druga uloga u kojoj nije poanta to da postaje nevidljiva kad demonstrira svoje moći!
Michelle u trashy-klasiku Uwe Bolla 'BloodRayne' (2005) nije nevidljiva, ali zato jest opaki ženski Blade – ona je Katarin, dio trojca zaduženog za lov na vampire. Pa ako ste mislili da su vampiri seksi, pogledajte samo kako izgledaju oni koji ih progone glogovim kolcima.


'INTO THE BLUE' VS. 'BLUE CRUSH'
Ima li išta oku ugodnije od Jessice Albe u bikiniju? Pod vodom? Poput starih, soft-erotskih razglednica iz podvodne ere seksploatacijskih filmova šezdesetih? Producenti filma 'Into The Blue' (2005) znali su da odgovor kada su upravo Albu zvali da na svojim krhkim plećima nosi ovu priču o mladim roniocima koji izrone teret zbog kojeg se nađu na meti mafije. Jesmo li spomenuli da je bikini stalno mokar?
Ima li išta oku ugodnije od Michelle Rodriguez u bikiniju? Na vodi? Producenti filma 'Blue Crush' (2002) izabrali su upravo Rodriguez za jednu od tri glavne uloge u sagi o surferima ljepšeg spola i njihovom jahanju valova, izložbi preplanulih i zategnutih ženskih tijela na daskama.

'DARK ANGEL' VS. 'AVATAR'
Jessica je imala svega 19 godina kada se prvi put istinski globalno proslavila, i to na televiziji, u vlastitom akcijskom SF serijalu 'Dark Angel' (2000) koji je kreirao i producirao, a neke epizode čak i režirao James Cameron. Alba je glumila odbjeglu mladu supervojnikinju, genetski modificirani uzorak ubojite mašine koji u postapokaliptičnom Seattleu pokušava živjeti normalan život i izbjegavati napade vladinih agenata. Svijet je tada počeo sve glasnije govoriti o njezinim usnama, kojima je taman negdje u to vrijeme počeo konkurirati par na licu Angeline Jolie.


Rodriguez se Jamesu Cameronu pridružila u, khm, jednom malom, nezavisnom, nismo sigurni jeste li za njega čuli, ali ipak dobrom filmu 'Avatar', u još jednoj, za nju tipičnoj ulozi ultimativne mačo žene, heroine u pilotskoj uniformi koja se pobuni protiv svojih zapovjednika i kreće u veliku borbu za oslobođenje Na'vija.

'MACHETE' VS. 'MACHETE'

Robert Rodriguez je genij – konačno je našao prostora za susret obje ikone latinoameričkog dijela Hollywooda, sukobivši njihove seksipile kroz cijelu radnju filma 'Machete' – Alba je Sartana Rivera, agentica imigracijske policije, a Michelle je Luz, meksička prodavačica brze hrane, stalna meta njezinog maltretiranja. Ali kada Sartana postane Macheteova partnerica, a Luz se transformira u revolucionarku She (s povezom preko oka! Seksi!), na kraju obje pronađu zajednički jezik, kao akcijske heroine skrojene po uzoru na stripovsko savršenstvo.

Istina, Alba je ovdje gola (makar i pomoću specijalnih efekata) i mokra, u kratkoj, ali slatkoj sceni koja se i danas masovno traži po internetu, no Michelle je jednako savršeno snimljena u svojim mikro potkošuljama i vrućim hlačicama, kao vrući objekt požude u vrućem ljetu Teksasa.