ELIZABETH HOMSI

'Jelena Rozga nije bila prvi izbor za Doru'

12.01.2012 u 09:38

Bionic
Reading

Nakon što je HTV objavio da će hrvatska predstavnica na Eurosongu ove godine biti Nina Badrić u medijima se podigla poprilična prašina s kritičkim oštricama usmjerenim prema urednici Zabavnog programa HTV-a Elizabeth Homsi, od koje smo potražili odgovore na kritike

Izbor Nine Badrić za hrvatsku predstavnicu na Eurosongu podigao je popriličnu buku u medijima i glazbenim krugovima. Po kojim se kriterijima birao predstavnik?

Kada sam donijela odluku da idemo na direktan poziv jednom izvođaču, kriterij nam je bio ne ići na izvođače koji su već pobijedili na Dori i koji su bili na Eurosongu. Željela sam jasno ići na urbani glazbeni stil, jakog recentnog izvođača, kvalitetan i snažan vokal u izvedbi i interpretaciji, a Ninina biografija i karizma same za sebe govore zašto je u sam vrh izbora došla upravo ona.

Je li odabir kandidata obavljen isključivo unutar HTV-a ili ste kontaktirali s HGU-om?

Odabir izvođača obavljen je isključivo unutar HTV-a i uredničkih ingerencija glazbenog festivala čiji smo organizatori, a sam finalni koncept Dore i izbor izvođača podržan je i od Instituta hrvatske glazbene industrije i glazbenih udruga.

Je li bilo još kandidata u igri?

Za koncept o kojem smo također razmišljali, a koji je imao natjecateljski karakter i za koji smo željeli direktno pozvati top izvođače različitih glazbenih smjerova, kontaktirali smo s više izvođača koji zbog raznih razloga nisu mogli prihvatiti poziv te se iz realnih razloga sam natjecateljski karakter nije mogao realizirati.

Jelena Rozga je na TV Pinku izjavila da je Nina Badrić postala hrvatska predstavnica jer je ona odbila vašu pozivnicu? Je li Jelena bila vaš prvi izbor?

Ne, Jelena Rozga nije bila prvi izbor za direktni poziv bez natjecanja. Ona je bila jedan od izvođača kojima smo uputili direktan poziv za koncept natjecanja top deset izvođača hrvatske glazbene scene kao koncept kojim smo htjeli za 20. rođendan ponuditi novi format.
Kada govorimo o finalnoj programskoj odluci o direktnom pozivu jednom izvođaču, Nina je bila jedina s kojom smo kontaktirali.