IZNENAĐENJE GRAMMYJA

Jay-Z ostao u šoku, Twitter bruji: Tko je taj Beck?

10.02.2015 u 10:46

Bionic
Reading

Na sinoć održanoj 57. dodjeli nagrada Grammy Beck je sve prisutne na dodjeli i ispred malih ekrana (ne)ugodno iznenadio ponijevši nagradu u najpoželjnijoj kategoriji - albuma godine

Beckov album 'Morning Phase' u kategoriji albuma godine sinoć se našao u društvu albumskih izdanja Pharella Williamsa, Beyonce i britanskih zvijezda - Eda Sheerana i Sama Smitha. Usprkos prognozama koje mu sinoć nisu išle u prilog, američki glazbenik i tekstopisac Beck ponio je nagradu za 'Morning Phase' koji je izdao nakon šestogodišnje stanke.

Prilikom uručivanja nagrade i održavanja pobjedničkog govora, Beck je umalo doživio sličan scenarij s MTV Video Music Awardsa iz 2009., u kojem je govor Taylor Swift na trenutak prekinut kad se Kanye West popeo na pozornicu kako bi obranio čast Beyonce za koju je tada tvrdio da upravo ona zaslužuje nagradu koja je netom uručena Taylor u kategoriji videospota godine.

Osim pokušaja uzurpiranja Beckovog govora, kamere su sinoć u losanđeleskom Staple Cenetru zabilježile i reakciju Westovog prijatelja, glazbenog suradnika i kolege Jay Z-ja, čija je neverbalna reakcija na mogućnost novog Westovog ekscesa na dodjelama nagrada postala pravi viralni hit.

No sinoćnji 'stage ulet' Kanyea Westa nije u toliko mjeri šokirao kao onaj iz 2009., koliko zapravo šokiraju reakcije tviteraša koji prije dodjele Grammyja nisu ni čuli za glazbenika Beka Davida Campbella, poznatijeg pod umjetničkim imenom Beck.


Tako su tijekom dodjele Grammyja na Twitteru osvanuli popularni hashtagovi poput #whoisbeck ili pak #JUSTICEFORBEY, pod kojim su tviteraši iskazali svoju ljutnju i bijes zbog zaobilaženja Beyonceinog u kategoriji Albuma godine.

Ako postoje oni koji još uvijek ne znaju tko je Beck, ovom prilikom ih podsjećamo na jedan od najvećih hitova devedesetih godina - 'Loser'.

369039, 369038, 369023, 367770