KARAKTERISTIKE ZNAKA

Jarac - odgovoran i uporan ili mrzovoljan i netolerantan?

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 07.04.2017 11:06
  • Objavljeno 18.01.2017 u 09:21
jarac horoskop zodijak

jarac horoskop zodijak

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Svaki zodijački znak ima dobre i loše osobine. Pojedinac kod kojeg prevladavaju dobre strane viši je i napredan predstavnik svog znaka. Onog koji objedinjuje loše strane nazivamo nižim i nazadnim tipom

Značajke Jarca višeg tipa

Odgovoran je, temeljit i organiziran. Realan je, razmišlja dugoročno, a prije nego što povuče određeni potez pažljivo procjenjuje njegove posljedice.

Marljiv je, uporan i strpljiv. Praktičan je, koncentrira se na bitno i igra na sigurno. Razumno raspolaže imovinom, izbjegava luksuz i razmetanje.

U osobnim je odnosima odan, obziran i korektan. Geslo mu je 'čisti računi - duga ljubav'. Rado pomaže, daje savjete, širi znanje i povezuje ljude koji bi mogli imati koristi jedni od drugih.

Zanima ga kako svijet funkcionira, od bliže okoline preko planeta do svemira. Trudi se doprinijeti boljitku i napretku koliko je to u njegovoj sposobnosti.


Značajke Jarca nižeg tipa

Opsjednut je materijalnim dobrima. Teži gomilanju imovine dijelom zbog straha od siromaštva, dijelom da bi pokazao moć okolini. Krajnje je oprezan i prije svega misli na sigurnost.

Vrlo je nepovjerljiv i nastoji kontrolirati sve oko sebe. Voli naređivati i grubo grdi ili kažnjava one koji ga ne slušaju. Da bi se domogao utjecajne pozicije, dodvorava se i spletkari.

Pesimističan je, mrzovoljan i teško se opušta. Nerado se povjerava i rijetko pokazuje emocije. Od svih koji ga okružuju traži da mu stalno povlađuju. Iskorištava ljude, puno uzima od njih, a malo daje zauzvrat.

Netolerantan je i sklon osamljivanju ako mu društvo nije po volji. Puno se služi cinizmom i sarkazmom. Uz Škorpiona, najveće je zlopamtilo zodijaka. I drugi se znakovi vole svetiti, ali Jarac najsporije zaboravlja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!