BORNA RAJIĆ

'Ja sam intelektualac, umjetnica, majka, žena'

07.05.2015 u 21:44

Bionic
Reading

Borna Rajić je za RTL televiziju izjavila da se za sve u životu izborila sama, između ostalog i za skrbništvo nad djecom

'Smatram da je sigurno ono što mi je po nekima palo s neba ustvari bio rezultat snage, volje i potrebe za opstankom', pojasnila je Borna Rajić. U pariškom domu živi s četvoricom sinova, dva psa, mačkom i papagajem u elitnom naselju, u vili staroj više od 100 godina u blizini Roland Garrosa. Iako se budi oko 9, ne ustaje prije 12 sati.

'Borna sada, u ovoj fazi svog života, živi bez plana. I to je moja sloboda i moj najveći luksuz, za razliku od onoga za što drugi misle da bi mi trebalo biti važno, neke druge stvari', rekla je. Na komentar kako je sreća to da je ne pritišću krediti i radni odnos, kaže kako je sve relativno i kako ono što pritišće nju ne pritišće nekog drugog.

'Bog je dobar i svakome je pravedno podijelio', tvrdi, a prvi video snimila je bez plana, kaže, posve slučajno.

'Sve moje videosnimke nisu napravljene profesionalno niti mi je to bio cilj. To je jednostavno uradak iz mog doma i u tome izgleda imaju svoju draž, a pogotovo moja prva videosnimka. Tražim gumbe, stišćem muziku u isto vrijeme. Mislim to je zaista bio trenutak inspiracije', otkrila je. Negativni komentari joj ne smetaju, nego su joj još veći poticaj, ističe.

'Komentari me mogu provocirati na način da kao lavica uzvratim udarcem. Mene to strašno stimulira i volim to. Ja sam u osnovi i prije svega borac u krhkom ženskom tijelu', ističe Borna. Prati što govore mediji, ali ne prati komentare na društvenim mrežama jer radije, kaže, čita Prousta.

'Na to se samo mogu nasmijati jer, kada bih ja bila njima razumljiva, njima prihvatljiva, to bi za mene bila uvreda', izjavila je Borna. Njezini sinovi na njezine videouratke pozitivno reagiraju i ludo se, kaže, zabavljaju.

'Njima je sada vrlo zabavno imati mamu koja je zvijezda i muškarcima i ženama', tvrdi. Djecu uči živjeti po svojim pravilima. Iako nemaju financijskih problema, rasipnost za Bornu nije opcija, a opcija nije ni teška skromnost, pogotovo ne ona lažna.

'U svijetu postoji epidemija lažne skromnosti i to je patologija. Ali s druge strane, skromnost je i grijeh. Kao čovjek, vi ste rođeni s potencijalima i vaša je sveta dužnost da ih ostvarite', ističe Borna. Na pitanje je li uspjela oploditi novac koji je dobila nakon rastave ili joj se čini da ga rasipa, Borna je rekla da nije ni jedno ni drugo.

'Prije svega, mene jako ljuti kad me etiketiraju kao poduzetnicu. Ja sam intelektualac, umjetnica, majka, žena. Nisam ga ni oplodila ni potrošila', pojasnila je. Osvrnula se i na svoje kreacije koje je predstavila prije nekoliko godina. Uspjela ih je plasirati i na europsko tržište te otvoriti svoje trgovine, a objasnila je zašto je odustala od svoje modne priče.

'Za mene je moda interesantna kao način mog kreativnog izričaja. Sve ono drugo što je nacijepljeno na modni biznis, a to je 90 posto poduzetništvo, to je ono što me iscrpljuje. Slušati hoće li ova na bolovanje, hoćemo li sad na sniženje, je li nestalo broja 38, to me je unesrećivalo. S vremenom sam shvatila nije bitna moja majica kad sam ja tu najveći proizvod. Ja sam hit. Neće moja suknja nikad biti veći hit od Borne Rajić', izjavila je Borna.