NATALI DIZDAR

'Imala sam dobrih, ali i čudnih uleta'

21.10.2015 u 09:34

Bionic
Reading

Natali Dizdar i ove jeseni dolazi u klub Sax, a publika u Zagrebu imat će je priliku čuti 26. studenog u nešto drugačijem izdanju. Ova vrhunska glazbenica odlučila se za ozbiljno koketiranje s jazzom, a po prvi put u Zagrebu nastupit će u formi glazbenog trija i izvodit će program odabranih pjesama te svoje najveće hitove

Zadarska pjevačica uz pratnju vrsnih glazbenika izvest će u Saxu svoje najveće hitove i odabrane pjesme omiljenih glazbenika u zavodljivim jazzy aranžmanima.

'I ove jeseni vraćamo se u dobro poznat prostor, ali u nešto drukčijem sastavu, ovaj put s Ivanom Levačićem na bubnju, Zvonom Šestakom na bas-gitari/kontrabasu i Zvjezdanom Ružićem na klavijaturama. Samim time što se radi o triju, i repertoar i koncept je drugačiji od onog uobičajenog klupskog', kaže Natali Dizdar.

'Osim odabranih pjesama omiljenih mi glazbenika, svirat ćemo moje najveće hitove, tako da ljudi koji će doći na koncert mogu očekivati zavodljivu jazzy atmosferu i, naravno, super svirku', poručuje Natali. Uz rad na studijskom albumu, koji brusi već neko vrijeme, voljela bi u budućnosti snimiti jazz album jer joj je on blizak još iz razdoblja srednje škole i smatra da ju je dosta definirao kao pjevačicu. 'Nastupala sam u raznim jazz formama, od trija do big banda, i uvijek mi je to bilo jako zabavno', otkrila je.

Kad se tek počinjala baviti ovim poslom, uvijek se zamišljala u malim klubovima, poput Saxa. 'Lijepo je biti i ispred nekoliko tisuća ljudi, bez daljnjeg. Sve ima svoje čari', rekla je.

Danas više ne prati natjecateljske showove u kakvom je i sama jednom nastupila. 'Pogledam tu i tamo na Youtubeu snimku nekog dobrog nastupa kad se dogodi', otkrila je.

Natali je poznata publici i po ljubavi prema putovanjima. Voli putovati neplanski i spontano, uvijek u vlastitom aranžmanu. Pitamo je koja joj je sljedeća destinacija.

'Najvjerojatnije će to biti Bugarska s prijateljicama, pa onda New York početkom sljedeće godine, neki roadtrip možda. Ovisi o raspoloženju', rekla je Natali. Kad ne radi, otkriva, u posljednje vrijeme često provodi planinareći.

Smatra se sretnom osobom, ističe, i ne razmišlja o tome što treba imati muškarac s kojim se vidi u braku, a imala je dosad raznih čudnih, ali i dobrih uleta udvarača.