MILANA VLAOVIĆ

'Ignorirala sam stvarnost poput djeteta koje zatvori dlanovima oči'

05.03.2016 u 20:35

Bionic
Reading

U povodu nedavnog primanja u Hrvatsko društvo pisaca, 44-godišnja spisateljica Milana Valović napisala je zanimljiv post na svom Facebook profilu, objasnivši zašto je toliko godina oklijevala postati dio tog društva. Njezina nova knjiga izlazi ovog svibnja, a koliko ju je za novi rukopis nadahnulo i novo ljubavno iskustvo, tek ćemo vidjeti

Da zrele godine nerijetko donose i drugačiji pogled na neke postupke iz mladosti, svjedoči i 44-godišnja spisateljica Milana Vlaović koja se nakon dugo oklijevanja odlučila za novi korak. Još prije pet godina, nakon druge svoje izdane knjige, mogla je postati članica Hrvatskog društva pisaca, no upisala se tek nedavno. Taj svoj postupak naziva vlastitim sazrijevanjem.

'Danas sam dobila mail kojim me obavještavaju o primanju u Hrvatsko društvo pisaca. Naime, tek sam im nedavno podnijela zahtjev, iako već godinama ispunjavam uvjete za prijem u članstvo. Ista stvar je i s Hrvatskim društvom skladatelja, u koje sam se učlanila godinama nakon što sam ispunila sve uvjete. Prihvaćanje da postanem članom neke organizacije ili društva, pa makar i na temelju minulog rada, činilo mi se odbojnim pa sam se tako prema tome i odnosila, ignorirala sam stvarnost poput djeteta koje zatvori dlanovima oči i kaže: ne vidiš me! Činjenicu da sam to sad učinila ne mogu objasniti ičim drugim nego vlastitim odrastanjem', napisala je Milana čija bi nova knjiga svjetlo dana trebala ugledati ovog svibnja.

Nadahnuće za novi rukopis zasigurno je pronašla i u novoj ljubavi s markantnim 42-godišnjim Borisom Kovačekom, marketinškim stručnjakom i direktorom agencije Pepermint, s kojim je prošlog mjeseca posjetila Meksiko.

'Jedino što mogu reći jest da nam je bilo jako lijepo, no kako putovanja smatram svojom intimom, tu ću se i zaustaviti', kaže Milana.


Milana i Boris u sretnoj su vezi godinu dana


386048,382107,407306,390273