VELESAJAM, 28. I 29. RUJNA

I Lollobrigida na Glory Dayz Festivlau

24.07.2012 u 11:02

Bionic
Reading

Lollobrigida, Pink Studio i Rebel Star nova su glazbena imena koja smo pridružili line-upu prvog Glory Dayz Festivala koji će se održati 28. i 29. rujna na dvije pozornice Zagrebačkog velesajma

Lollobrigida je nedavno objavila album 'Pilula', održala koncert na Exitu, pjevačica Ida Prester upravo se vratila iz Rusije, a radijski eter i publiku osvojila je pjesma 'Ja se resetiram'. Veliku je pažnju privukao i spot za njihovu istoimenu pjesmu. Posebno su ponosni na to što su ovaj put sav posao odradili sami članovi benda - Ida i Kleemar, spot je snimljen mobitelom, na lokacijama u Zagrebu, Velenju, Ljubljani i Murskoj Soboti, a ispričan je očima banda.

Pink Studio je nedavno izdao novi 'Pink album' koji su najavili singlom 'Želim ti reći'. Album nam donosi jednako prepoznatljiv power pop zvuk benda i moderne produkcije koja slobodno može stati uz bok svjetskih power-pop izvođača. Na 'Pink albumu' radili su Shot i Erol iz Elementala, a uključuje 12 novih pjesama! Sve su karakterizirane melodičnim Ivaninim vokalom koji finim premazima klavijatura i čvrstom ritam sekcijom daje pravi štih njihovom sad već prepoznatljivom stilu.

Njihovi stariji hitovi s prvog studijskog albuma 'Ne/staješ' i 'Infra Inga' još se uvijek emitiraju na radijskim postajama u regiji, a pjesma 'Jutro poslije' bila je jedna od najtraženiih pjesama hrvatskog radijskog etera u prvoj polovici 2010. godine.

Rebel Star novi album u izdanju Dancing beara izdaje ujesen, a najavili su ga singlom 'Anđeli'. Na singlu gostuje Ivana Smolović iz grupe Intruder (koja također nastupa na Glory Dayz Festivalu) pa se nadamo da ćemo 'Anđele' čuti i u njihovoj zajedničkoj izvedbi na Festivalu! Album koji dolazi snimljen je na unikatnoj opremi skupljanoj po istočnoeuropskim pustama, aranžiran do savršenstva, odrastao, ali energičan, ozbiljan s osmijehom na licu.

Nekoliko su puta mijenjali postavu da bi se danas skrasili s bubnjarom Atilom, britanskim pojačanjem Ashleyjem i Mikeom na gitari, klavijaturama i basu, te Milanom Glavaškim kao autorom, gitaristom, vokalom, glavom, srcem i dušom benda. Rebel Star sada djeluje u najboljoj maniri CSNY-a .

Rebel Star su tijekom šest godina zabilježili tri nosača zvuka. Nakon uspješnog EP-a iz 2007, nekoliko koncerata i mnogo studijskih sesija, Glavaški i prijatelji su odlučili da krajem te iste godine objave album 'SO' koji slovi kao jedno od napriznatijih izdanja u regiji tijekom prošle dekade. 'SO' je objavljen i u digitalnom izdanju te s vinil singlom za pjesmu 'Staklo'.
Ni dvije godine kasnije svijet je ugledala i 'Kalifornija', album okrenut vintage zvuku zapadne obale SAD-a kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih.

Rebel Star su neobična pojava na našem tržištu. Momci zavidnog staža po značajnim bendovima, s internacionalnom reputacijom i neobičnom biografijom, bend koji će novoj diskografskoj sceni ponuditi pop rock album ukorijenjen u američko nasljeđe i pjesme koje ćemo dobro razumjeti.

Do 1. rujna cijena karte iznosi 270 kuna. Nakon toga cijena se penje na 290 kuna! Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventima.

Osim spomenutih bendova, na Glory Dayz Festivalu su već najavljeni Saint Etienne, Spiritualized, Peter Hook & The Light, Kitty, Daisy & Lewis, Cults, Josh T. Pearson, Svadbas, Nipplepeople, Pavel, Intruder, Kimiko, Darkwood Dub i New Wave Syria i Goribor