KRITIKE IZ BIH ZBOG BODOVA:

'Hrvatskoj i jest mjesto na dnu eurovizijskog polufinala'

15.05.2011 u 20:14

Bionic
Reading

Šef bosanskohercegovačke delegacije na Eurosongu Dejan Kukrić osvrnuo se na glasove iz Hrvatske koja je BiH dala tek sedam od maksimalnih 12 bodova

'U hrvatskom stručnom žiriju, između ostalih, sjedili su Pamela Ramljak i Boris Novković. Pamela je iz Hercegovine, s Feminnemom je predstavljala BiH na Euroviziji, Boris je Sarajlija... Neka im ide na čast', poručio je Kukrić i dodao da Hrvatskoj i jest mjesto na dnu eurovizijskog polufinala.

Dino Merlin, predstavnik BiH na Eurosongu, nastupio je s pjesmom 'Love in Rewind' pred 35 tisuća gledatelja u velebnoj Esprit Areni gdje se održavao, bar za oči, uistinu spektakularan show. Dino se plasirao na šesto mjesto i tako svojoj državi osigurao drugi najbolji rezultat na Eurosongu. Najveće iznenađenje BiH priredila je Hrvatska koja je susjedima dala tek sedam od maksimalnih 12 bodova, koji su otišli Sloveniji.

'Zadovoljan sam! Kad napišem pjesmu, ja živim s njom. Kad dođete u ovakvu džunglu, u kojoj se politički glasuje... Zadovoljan sam i hvala svima koji su glasovali za BiH. Velike su sile ostale iza nas i naša zemlja održala je kontinuitet dobrih plasmana na Eurosongu. Još smo jednom pokazali da naša pop-kultura visoko kotira u Europi', rekao je Merlin nekoliko minuta nakon velikog finala.