ČLANICA ŽIRIJA

Hrvatska producentica Anita Juka na filmskom festivalu

15.10.2010 u 14:12

Bionic
Reading

Nagrade za najbolje filmove prestižnog Warsaw Film Festivala u Poljskoj, koji se održava od 8. do 17. listopada 2010, bit će dodijeljene danas

Aniti Juki, producentici iz produkcijske kuće 4film, pripala je čast biti članom žirija za odabir najboljeg dokumentarnog filma.

Anita Juka producirala je najuspješniji hrvatski dokumentarni film 'Što sa sobom preko dana', redateljice Ivone Juke koji je osvojio brojne nagrade na međunarodnim festivalima i imao kinodistribuciju u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Anitini ostali uspješni dokumentarni filmovi su 'Panj pun olova' redatelja Branka Schmidta i 'Vrt plavih ruža' redatelja Mladena Santrića koji su prikazani i nagrađivani na više od 40 međunarodnih filmskih festivala, između ostalih na Hot Docs, Go East Film Festivalu, Montreal World Film Festivalu i brojnim drugim.

Uz Anitu Juku, kao ostali članovi žirija, sudjeluju istaknuti svjetski filmski profesionalci: Maryna Ajaja, direktorica programa međunarodnog filmskog festivala u Seattleu (SIFF) i Richard Lowenstein, višestruko nagrađivani australski redatelj, pisac i producent mnogobrojnih dugometražnih filmova (Strikebound, Dogs In Space, Say A Little Prayer, He Died With A Felafel In His Hand, i We’re Livin’ On Dog Food), i glazbenih i reklamnih spotova (INXS, U2).

U kategoriji dokumentarnog filma prikazana su 24 dugometražna filma.