ROBERT DE NIRO

Hollywoodska legenda napustila Sarajevo

13.08.2016 u 16:27

  • +12

Sarajevo Film Festival

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Nakon ručka u poznatom sarajevskom restoranu 'Četiri sobe gospođe Safije', u društvu glumaca i redatelja, hollywoodski glumac napustio je Sarajevo

Sinoć je u Sarajevu i službeno otvoren 22. po redu Sarajevo Film Festival, a poseban gost ove godine bio je slavni hollywoodski glumac Robert De Niro, koji je ovom prilikom dobio i počasnu nagradu za životno djelo 'Srce Sarajeva'. Nakon službenog dijela večeri, potom prijema i velikog vatrometa, koji je u ponoć označio kraj prvog dana, uzvanici su se uputili u svoje hotelske sobe jer ih je jutros čekalo tradicionalno druženje pod nazivom 'Kafa sa...' u Narodnompozorištu, na kojem je glavni gost bio upravo De Niro.

Nakon službenog dijela programa, De Niro je poželio prošetati Baščaršijom, a potom se uputio u restoran 'Četiri sobe gospođe Safije' gdje je ručao s nekim glumcima i redateljima, poput Jasmile Žbanić, Pjera Žalice, Zane Marjanović, Emira Hadžihafizbegovića, ali i ambasadorice SAD-a u Bosni i Hercegovini, Maureen Cormack

Are you talking to me?! ??✨ #dreamsdocometrue #god #actresslife #momentofmylife #robertdeniro #luch

A photo posted by Natasa Janjic (@nanulananula) on

I Nataša Janjić je bila među uzvanicima na ručku s Robertom De Nirom

Prema pisanju medija, De Niro je u restoranu tražio da mu donesu neko tradicionalno bosansko jelo, a kuhari su mu pripremili janjetinu. Navodno se raspitivao koliko je puta njegova kolegica, glumica Angelina Jolie boravila na Sarajevo Film Festivalu, a nakon što je doznao da je bila tri puta, nasmijao se i rekao da će se i on možda vratiti. U kratkom posjetu Sarajevu, slavni glumac imao je priliku razgledati i neke znamenitosti, a najviše ga je impresionirao posjet Tunelu spasa u kojem je ostavio i zapisanu emotivnu poruku.

Nešto prije 15 sati, Robert De Niro je privatnim avionom napustio Bosnu i Hercegovinu odletjevši s Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.