ZA ŽIVOTNO DJELO

De Niro dobio počasnu nagradu Srce Sarajeva

13.08.2016 u 10:34

  • +12

Sarajevo Film Festival

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Ovogodišnji, 22. po redu Sarajevo Film Festival započeo je dodjelom počasne nagrade Srce Sarajeva, koju je direktor festivala Mirsad Purivatra uručio slavnom glumcu Robertu De Niru. Nakon dodjele nagrade, prijem je održan u hotelu Evropa, a večer je završila točno u ponoć velikim vatrometom

'Cijenit ću i čuvati ovu nagradu, jer nema drugog grada na svijetu koji pokazuje svoje srce i hrabrost unatoč tragediji. SFF i Tribeca Film Festival dijele sličnu filozofiju - moć filma i umjetnosti koja nas povezuje. Nastali su u teškim uvjetima i borimo se da se održimo i preživimo. Čast mi je biti dio ove misije', izjavio je sinoć slavni glumac Robert De Niro nakon što je primio počasnu nagradu Sarajevo Film Festivala - Srce Sarajeva za životno djelo.


Robert De Niro sa svojom počasnom nagradom za životno djelo

Čast da mu preda ovu nagradu dobio je direktor Sarajevo Film FestivalaMirsad Purivatra koji je bio posebno sretan što im je vrijeme ove godine bilo naklonjeno te je otvorenje teklo prema planu. Nakon dodijeljene nagrade De Niru, na platnu su prikazane neke filmske scene u kojima je Robert De Niro glumio tijekom svoje karijere. Posebna zanimljivost, koja se svidjela i samom slavnom glumcu, bila je inicijativa sarajevskih taksista da povodom dolaska De Nira svoje automobile oblijepe njegovim fotografijama, aludirajući time na jednu od njegovih najpoznatijih uloga, onu u filmu 'Taksist'.


Robert De Niro i Mirsad Purivatra uoči svečanog otvorenja Sarajevo Film Festivala

Crvenim tepihom, povodom otvorenja SFF-a, prošetale su mnoge zvijezde s ovih prostora. Bila je tu glumica Nataša Janjić, nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević, pjevač Željko Joksimović, ali i jedna od najpoznatijih, kako ju bosanski mediji nazivaju, Bosanki u Americi, Sanela Jenkins. Nakon svečanog uručenja nagrade, uzvanici su se preselili u hotel Evropa na gala prijem, a večer je završila velikim vatrometom točno u ponoć.