PUT PUTUJEM

Hana Huljić: 'Odlazim s Maksimom Mrvicom u Kinu i Koreju'

22.07.2015 u 21:23

Bionic
Reading

Hana Huljić za tportal ispričala je sve o prijateljstvu i suradnji s Maksimom Mrvicom, kojem je gostovala na turneji i s kojim se sprema otići izvan granica Hrvatske, te o odnosu s tatom i bratom

'Jako sam se razveselila kad me Maksim pozvao budem njegova gošća i naravno, odmah sam pristala. Održali smo pet koncerata u Hrvatskoj i bilo je to jako lijepo iskustvo, no posebno je bilo sinoć na Lokrumskim večerima - glazba kraj mora', ispričala je Hana Huljić, a svojim je kristalnim sopranom oduševila publiku na koncertu Maksima Mrvice već 2009, na svom prvom nastupu. Najmlađa članica slavne glazbene obitelji nastupat će s klavirskim virtuozom i dalje.

'Imamo plan da idemo skupa u Koreju i Kinu, tako da me dva mjeseca neće biti kod kuće. Pjevat ću na njegovim koncertima nekoliko pjesama. Tome se jako veselim, a moram priznati da me čak malo i strah putovati tako daleko i biti dulje vrijeme odsutna od kuće', kaže 24-godišnja Hana, inače studentica glazbenog odjela Umjetničke akademije u Splitu. Na pitanje što joj znači nastupanje s Maksimom, kaže da je to prije svega jako raduje.

'Maksima znam otkad sam bila mala, a upoznala sam ga u godinama u kojima je sad njegova kćerka Le Loo, tako da na njega gledam kao na obiteljskog prijatelja, pa nisam ni svjesna njegove svjetske popularnosti', smije se Hana. Njezin najveći kritičar je, kaže, tata.

'Od tate sam dobila puno dobrih savjeta. Za one za koje smatram da su okej prihvatim ih, poslušam ga, ali ipak slušam sebe', kaže kroz smijeh i dodaje kako se s ocem Tončijem super slaže. Isto je i s mamom Vjekoslavom s kojom po povratku iz Dubrovnika jedva čeka otići na njihovu tradicionalnu popodnevnu kavu.

Već prije je izjavila da ne želi biti pjevačica, a pri toj odluci stoji i dalje.

'Najviše od svega volim biti skladateljica jer studiram na odsjeku za kompoziciju. Estrada nije moj put, ali volim kad me netko pozove u goste i zamoli da zapjevam. Na prvim nastupima bilo mi je malo teže jer sam imala tremu pa me glas nekako nije slušao, ali s vremenom će sve to doći na svoje', ističe. Želja joj je otići na poslijediplomski studij iz kompozicije u inozemstvo.

'Voljela bih otići u Englesku, možda na studij filmske glazbe. Ali teško je planirati unaprijed, treba vidjeti i kakva će biti situacija u svijetu', tvrdi Hana. Sa starijim bratom Ivanom odlično se razumije i slaže, ističe.

'On radi na svojim projektima i uvijek meni prvo pusti neku skladbu, tako da sam privilegirana po tom pitanju. Jako mi se sviđa sve što radi', otkrila je. Govorila je i o svojim glumačkim iskustvima jer je glumila u televizijskoj seriji 'Stella'.

'To mi je bilo super glazbeno-scensko iskustvo i kad su me pozvali, bila sam sretna. Želim prije svega završiti studij, iako mi je lijepo kad takvo nešto uleti sa strane. Išla sam i na dramsku grupu pri Gradskom kazalištu mladih', kaže. Osim glazbe, zanimaju je sve vrste umjetnosti.

'Volim čitati knjige i stripove. U slobodno vrijeme uvijek nešto izrađujem, crtam... Samo što je teško uhvatiti slobodno vrijeme, no ljeti nadoknadim sve', rekla je kroz smijeh, dodajući da sada, kada je Maksimova turneja gotova, jedva čeka otići na odmor sa svojim najmilijima.


Roditelji su joj, uz brata, najveća podrška u svemu što radi

Poslušajte kako pjeva Hana Huljić: