NAKON 25 GODINA

Greaseballsi objavili album, uskoro promocija

03.11.2016 u 19:48

Bionic
Reading

Ove subote, 5. studenog u sklopu najpopularnijeg rockabilly programa u gradu Rockabilly Showdowna nastupit će legendarni, zagrebački bend Greaseballs i Riječani The River Sharks koji će im pružiti potporu

Rockabilly Showdown jedan je od najpopularnijih, ako ne i najpopularniji, rockabilly program u Zagrebu koji se od samih početaka odvija u Vintage Industrialu. Osnivač je programa Branko Radovančević aka Bronco Boobalooga, frontmen kultne rockabilly grupe B and the Bops i urednik programa u klubu Kavez i urednik emisije 'Bamalama' na Radio studentu.

Nakon podulje pauze Rockabilly Showdown vraća se u Vintage, i to u specijalnom izdanju. Naime, u sklopu ovog izdanja koncertnu promociju svog tek objavljenog albuma, na koji su čekali punih 25 godina, održat će grupa Greaseballs.

Greaseballsa će se mnogi sjetiti kao legendarne rock četvorke koja je u drugoj polovici 80-ih slovila kao jedna od najzamjećenijih underground grupa u ex YU. Bend su osnovali tadašnji tinejdžeri Davor Viduka (Kawasaki 3p, Kojoti, Majke, Pips Chips & Videoclips), Danilo Šerbedžija, Vjeran Plavčić i Arsen Novak kojeg je kasnije zamijenio Ivica Dajak.

Brojne peripetije, odlazak u vojsku i na kraju početak rata spriječili su Greaseballse da objave album i prometnu se u jednu od najboljih grupa tog vremena. Bend se nažalost raspao.

Ali sredinom 2000-ih Greaseballsse ponovno okupljaju, održavaju koncerte te imaju još jedan neuspjeli pokušaj objave famoznog debi albuma. Od tada do danas prošlo je gotovo 10 godina i album je zahvaljujući Dancing Bear Recordsu napokon, nakon 25 godina stigao u ruke starih prijatelja i njihovih fanova.

Album 'Greaseballs'objavljen je na CD-u i na vinilu. Vinil će službeno u prodaju biti pušten upravo danas (četvrtak, 3. studenog) i bit će popraćen promocijom u Dancing Bear Shopu u Gundulićevoj 7. Bend će se tom prilikom družiti sa svojim starim prijateljima i fanovima, ploče će se prodavati po promotivnoj cijeni i bit će potpisane.

Promocija u dućanu zagrijavanje je za koncertnu promociju koja će se održati u subotu, 5. studenog u Vintageu. Za svoju dugo očekivanu promociju albuma Greaseballs su najavili niz iznenađenja, niz zanimljivih i nepredvidljivih gostiju i snimanje spota za'Baj, Baj, Baj', sljedeći singl na kojem gostuje Tomfa iz Kawasaki 3p-a!

Potporu Greaseballsimapružit će The River Sharks, bend iz Rijeke osnovan 2006. koji je 2012. objavio album za Maraton Records. Članovi benda su Siniša Gagić, Roman Tomašković, Domagoj Zubović.