EMOTIVNI PJEVAČ

Grdović u suzama proslavio pobjedu na Splitskom festivalu

10.07.2016 u 13:16

  • +14

Mladen Grdović i Tonči Huljić pobjednici su 56. Splitskog festivala

Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunović / CROPIX

Bionic
Reading

Na Prokurativama se održala finalna večer 56. Festivala zabavne glazbe Split. Ovogodišnji će festival ostati u znaku pobjede Mladena Grdovića koji je od suza jedva otpjevao pjesmu nakon što je primio nagradu. Finalna večer jednog od najdugovječnijih festivala ostat će zapamćena i po neobično malo predstavnica ljepšeg spola pa su Žanamari, Neda Parmać i Izabela Martinović očekivano privlačile najveću pažnju objektiva

'Hvala, Splite, hvala, Hrvatska, čekao sam ovo trideset pet godina', neprestano je kroz suze ponavljao Mladen Grdović nakon što je na 56. Splitskom festivalu s klapom Munita osvojio 1. nagradu publike za pjesmu 'Ostavljam vas, moji najdraži'. Već nakon prvih taktova pjesme dobro raspoloženog Mladena Grdovića, sudeći po reakcijama publike na Prokurativama dalo se naslutiti tko će biti pobjednik. Grdovića su najboljim proglasili i novinari dodijelivši mu svoju nagradu.

'Splitski festival je San Remo. Čuvajmo ga' poručio je s pozornice još u suzama nakon što mu je gradonačelnik Ivo Baldasar uručio nagradu.


Mladen Grdović nije mogao zaustaviti suze


Nastupio je s klpom Munita

Prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda te treću nagradu publike primio je Tonči Huljićs Madre Badessom za pjesmu 'Amico mio, goodbye'. Drugu nagradu publike zaslužio je Tomislav Bralići Intrade pjesmom 'Ne mogu te prestat jubit', a drugu nagradu žirija osvojio je Damir Kedžo i pjesma 'Ronim na dah'. Treću nagradu publike osvojila je pjesma 'Proli riči' koju je otpjevao Đani Maršan, Krešimir Ivić napisao je najbolje stihove pjesme 'Reći ću ti fala', a najbolji aranžman napravio je Dejan Orešković za pjesmu 'Gelosia'. Debitant Antonio Krištović zaslužio je nagradu za najbolju interpretaciju.

Ovogodišnji festival ostat će u znaku neuobičajeno malo ženskih izvođačica, Žanamari, Neda Parmać i Izabela Martinović. Žanamari je ponovno igrala na kartu seksipila te se odlučila za izazovnu kombinaciju Rachel Zoe.

Pjevačica Izabela Martinović odlučila se za ženstveniju varijantu pa je plijenila pažnju svojom besprijekornom linijom u haljini Monike Sablić. Pažnju na Prokurativama svojom je pojavom privlačila i Vjekoslava Huljić, a mnogi su to komentirali kako Tončijeva supruga mladoliko izgleda.


Splitski skladatelj je bio modno usklađen sa suprugom Vjekoslavom te je odjenuo bijeli ogrtač koji podsjeća na kutu.