14. SRPNJA, JAZINE

Glazbeni šarmer Seal stiže u Zadar

06.05.2010 u 14:39

Bionic
Reading

U zadarskim Jazinama 14. srpnja nastupit će Seal, britanski kantautor fantastičnih vokalnih sposobnosti i miljenik žena

Seal Henry Olusegun Olumida Adeola Samuel, kako glasi njegovo puno ime,od 1989. godine dosad snimio je šest studijskih albuma. Njegovi singlovi postigli su zavidan uspjeh na ljestvicama u SAD-u i Velikoj Britaniji, a glazbena karijera mu je okrunjena dvama Grammyjima. Iako njegov najraniji materijal pokazuje tragove acid housea, već sredinom 90-ih stvorio je fuziju soula, folka, popa i rocka koja mu je osigurala uspjeh s obje strane Atlantika.

Već prvi singl, Crazy, stigao je do 15. mjesta u Britaniji te do sedmog u SAD-u, a odličan uspjeh postigao je i prvim albumom Seal koji je prodan u tri milijuna primjeraka diljem svijeta. U ljeto 1994. dovršava svoj drugi album koji također nosi naziv Seal i kojim je ostvario zavidan uspjeh na svjetskim top ljestvicama, zaustavivši se na 20. mjestu.

Singlom Kiss From A Rose iz filma 'Batman Forever' penje se do prvog mjesta pop singlova u SAD-u, gdje ostaje punih 12 tjedana. To utječe i na prodaju albuma koji dvije godine nakon objavljivanja postiže multiplatinasti status.

Slijede albumi Human Being (1998), Seal IV (2003), Best 1991-2004 (2004), a posljednji Sealov DVD+CD uradak One Night To Remember izdan je u proljeće 2006. godine.

Osim glazbenim uspjehom, Seal se može pohvaliti i onim privatnim, na kojemu bi mu mnogi pozavidjeli – supruga mu je poznati njemački supermodel Heidi Klum, s kojom ima dva sina, Henryja i Johana, te kćer Helenu.

Ulaznice za veliki zadarski spektakl koji će se održati u Jazinama 14. srpnja kreću u prodaju u petak 7. svibnja na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima te preko stranice www.eventim.hr. Cijena je 220 kuna, a kapacitet je ograničen na 6000 ulaznica.

Seal: Kiss From A Rose