22. SVIBNJA

Geri Allen u Lisinskom spaja jazz i Motown

13.05.2014 u 08:36

Bionic
Reading

Seriju sjajnih koncerata ovogodišnjeg ciklusa Jazz.hr u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja i KD Vatroslav Lisinski zaključit će glasovita američka pijanistica i kompozitorica - Geri Allen

U Maloj dvorani Vatroslav Lisinski u četvrtak, 22. svibnja, Geri Allen predstavit će svoj posljednji album 'Grand River Crossings' na kojem odaje počast svom rodnom Detroitu i glazbenom fenomenu Motowna. Allen će nastupiti solo, uz vlastitu klavirsku pratnju, a osim vlastitih skladbi, očekuju nas specifična čitanja klasika Michaela Jacksona, Stevieja Wondera, Marvina Gayea, Smokeyja Robinsona i ostalih prvaka Motown zvuka.

Geri Allen iza sebe ima preko dvadeset albuma i brojne suradnje s najvećim jazz glazbenicima druge polovice 20. stoljeća kao što su Ornette Coleman, Betty Carter, Tony Williams, Ron Carter, Ravi Coltrane, Esperanza Spalding, Charlie Haden i Paul Motion. Ova nagrađivana pijanistica često je skladala za brojne filmske i televizijske projekte, a odnedavno je i direktorica jazz studija sveučilišta u Pittsburghu.

'Detroitska glazba zauzima posebno mjesto u svijetu glazbe. Želim slaviti sve njezine različitosti i bogatstvo. To je glazba koja priča priče o ljudima u ljubavi, ljudima koji pate, ljudima koji vjeruju u Boga, ljudima koji se bore za slobodu i za svaki drugi aspekt univerzalne potrage za ljudskošću', izjavljuje Allen i dodaje kako Motown uključuje najbolje iz raznih žanrova te ne sumnja kako će se prirodno stopiti s jazz izričajem. Inače, upravo prošle subote, Geri Allen je, uz Jimmyja Pagea iz Led Zeppelina i R&B skladateljicu Valerie Simpson, primila počasni doktorat prestižnog Berklee College of Music u Bostonu

Koncert počinje u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 100 kuna moguće je kupiti na blagajni KD Vatroslav Lisinski i preko sustava ulaznice.hr.

331197,327033,326764,326445