ART-KINO

Filmovi sa ZFF-a stižu u Rijeku

30.10.2013 u 13:27

Bionic
Reading

Izbor filmova iz programa ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala bit će prikazan u Art-kinu Croatia u Rijeci 2. i 3. studenoga

Ovaj program pod nazivom 'Zagreb Film Festival u Rijeci' održava se već petu godinu za redom, a ovogodišnje izdanje najavljeno je 27. listopada projekcijom filma 'Krugovi' Srdana Golubovića.

Zagreb Film Festival i ove godine putuje u druge gradove Hrvatske kako bi dio programa predstavio i publici izvan Zagreba. Riječko izdanje programa donosi u suradnji s Art-kinom Croatia s kojim ZFF surađuje tijekom cijele godine na razmjeni nezavisnih i uglavnom europskih filmova.

Program Zagreb Film Festivala u Rijeci donosi filmove iz različitih programa, među kojima su i već tradicionalne Kockice – izbor kratkih filmova novih domaćih autora. Iz glavnog dugometražnog programa stiže talijanska komedija 'Zoran, moj nećak idiot' Mattea Oleotta, kojom je otvoren ovogodišnji ZFF, a na Festivalu u Veneciji osvojio je čak četiri nagrade.

Iz glavnog programa igranih filmova bit će prikazana i indijska romantična drama 'Pogrešna dostava' koja je na ovogodišnjem ZFF-u prema odluci žirija proglašena najboljim filmom. Irrfan Khan i Nimrat Kaur su protagonisti ove neobične ljubavne priče, koja nastaje jednom slučajnom pogrešnom dostavom.

Iz programa Velikih 5 Riječani imaju priliku pogledati njemačku obiteljsku komediju 'Čudna neka mačka', dok dokumentarni program donosi film 'Mundijal: najveći ulog', priču o sportu i politici gdje nogometaši mijenjaju svijet iza Željezne zavjese i odlaze na Svjetsko nogometno prvenstvo u Španjolskoj 1982. godine.

Program za djecu i mlade donosi prigodne vikend matineje. U subotu u 11 sati na repertoaru je 'Tajna starog tavana' - SF za djecu Vladimira Tadeja koji je na ZFF-u prikazan i u sklopu programa Istočnoeuropski SF, dok je nedjelja rezervirana za izvanredan i dirljiv finski dokumentarac 'Zauvijek vaš', namijenjen cijeloj obitelji. Nagrađivani film 'Krugovi' Srdana Golubovića naći će se i na redovnom programu Art-kina od 4. do 9. studenoga

Raspored programa 'ZFF u Rijeci' pogledajte ovdje