BRZ, ŽESTOK I FATALAN

Filmovi po kojima ćemo pamtiti Paula Walkera

02.12.2013 u 15:55

Bionic
Reading

Paul Walker odvozio je svoju posljednju vožnju na ovom svijetu, a iza njega će ostati bogata filmografija s nekoliko velikih filmskih hitova, koje donosimo u nastavku

'Brzi i žestoki'

Svjetsku slavu Paul Walker je uhvatio ulogom policajca na tajnom zadatku Briana O'Connera u hit serijalu 'Brzi i žestoki'. Prvi dio franšize ugledao je mrak kinodvorana 2001. i zaradio 200 milijuna dolara. Smrt je prekinula Walkerov rad na sedmom dijelu serijala koji bi trebao imati premijeru 2014. godine.


'Ona je sve to'

U tinejdžerskoj hit romantičnoj komediji snimljenoj 1999. Paul glumi Deana Sampsona, najboljeg prijatelja Zacka Silera kojeg je glumila tada najveća tinejdžerska zvijezda Freddie Prinze mlađi. Odličnu glumačku ekipu pojačale su Freddiejeva ljubav Sarah Michelle Gellar i Anna Paquin. U zabavnom i šarmantnom filmu Zack skuje okladu s Deanom da će od najružnije djevojke učiniti kraljicu noći.

Prvi filmski proboj Walker je imao u tinejdžerskom filmu o odrastanju, snimljenom iste godine kad i 'Ona je sve to'. U filmu glumi Lancea Harbora čija karijera u američkom nogometu propada zbog ozljede koljena. U filmu s njim glume James Van Der Beck, koji ulijeće kao njegova zamjena te Jon Voight.


'Ostavljeni na Antarktici'

U spektakularnom filmu Franka Marshalla smještenom na najhladniji kontinent Paul glumi Jerryja Sheparda koji se u jednoj antarktičkoj istraživačkoj ekspediciji brine za haskije koji spašavaju ljudske živote. Stvar se zakuha, odnosno dodatno sledi kad Jerryja i znanstvenika Davisa McLarena uhvati oluja. Emocionalan obiteljski film najveći je Walkerov komercijalni uspjeh nakon 'Brzih i žestokih'.



'Zastave naših očeva'

Ratna drama Clinta Eastwooda nastala je prema istoimenoj knjizi Jamesa Bradleyja i Rona Powersa o bitki i dizanju zastave na Iwo Jimi. U ulozi narednika Hanka Hansena Walker se uspješno odmaknuo od za njega tipičnih tinejdžerskih i akcijskih uloga. U filmu uz Paula glume i Jamie Bell, Ryan Phillippe, John Slattery i Robert Patrick.