U HRAVATSKOJ I BIH

Film 'Na putu' dosad pogledalo 30 tisuća gledatelja

10.03.2010 u 08:00

Bionic
Reading

U samo tjedan dana, koliko se prikazuje u kinima u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, film 'Na putu' sarajevske redateljice Jasmile Žbanić pogledalo je 30 tisuća gledatelja

U Hrvatskoj je film u prvom tjednu prikazivanja vidjelo čak 5.300 gledatelja te je po tome najgledaniji domaći film prvog vikenda prikazivanja u posljednjih godinu dana, dok je u Bosni i Hercegovini film dosad gledalo 24 tisuće gledatelja.

Film se prikazuje u Mulitpleksima CineStar od 4. ožujka, a od 11. do 20. ožujka prikazivat će se i na posve specifičan, za Hrvatsku neuobičajen način, u sklopu projekta Kino u gostima. Riječ je o projektu koji će omogućiti prikazivanje filma i publici u gradovima koji još nemaju kinodvorane kao što su Slavonski Brod, Karlovac, Krapina, Trogir i Umag. Usto, filmska ekipa, kao i tehnička oprema, u tom će periodu biti – na putu. Glavni glumci Zrinka Cvitešić i Leon Lučev zajedno s glumicom Marijom Kohn i drugim članovima filmske ekipe, putovat će s projektorom od grada do grada te uz projekcije organizirati i razgovore s publikom.

Osim toga, u ponedjeljak, 15. ožujka, s početkom u 20 sati održat će se i prva svečana premijera u CineStaru Šibenik upravo s filmom 'Na putu' na kojoj će također prisustvovati članovi filmske ekipe.