PRVI NASTUP

Evo kako je Remi izgledala i zvučala davne 1997.

18.04.2016 u 10:00

Bionic
Reading

Mirela Priselac Remi prisjetila se svojih reperskih početaka snimkom iz zagrebačkog kluba Aquariusa 1997. Godinu dana nakon toga postala je frontmenica Elementala, grupe koja je prošlog mjeseca proslavila 18 godina rada

'Moj prvi rap 'nastup' pred publikom. 1997. Aquarius. Za gramofonima, brijem, DJ 279. Kakav blast from the past! Tko je ovo izvukao iz naftalina, ljubim ga u čelo! Kad se prisjećam te večeri, uvijek mislim da sam se strokirala nakon četiri lajna, ali zapravo, dosta sam ja tog odrepala, skoro cijelu strofu, prije nego kaj me pojela trema', napisala je Remi pored snimke koja svjedoči o tome da je već tada pokazivala zavidan reperski talent.

Kad se Mirela Priselac Remi počela baviti glazbom, nije ju, rekla je, zanimalo to je li žanr koji joj se svidio popularan ili ne. Vodila se, kaže, za nekim svojim unutarnjim osjećajem.

'Svidio mi se rap jer je tekstualno izravan, a groove mi paše, vrlo je zaobljen i topao. Počela sam slušati rap 1996., u vrijeme kad je Shot već bio etablirano ime na underground sceni', izjavila je frontmenica Elementala. Ime grupe odabrali su nakon dugo razmišljanja, a prvi album izašao im je 2000.