TOP HR VIDEO

Evo deset odličnih novih video spotova

26.05.2012 u 11:57

Bionic
Reading

Hrvatska televizija još uvijek nema u svom programu niti jednu emisiju (ne računajući program za noćne portire) u kojoj bi pokazala najnovije video spotove koji se svakodnevno snimaju u Hrvatskoj i čija kvaliteta iz dana u dan raste. Zato smo tu mi. Uživajte!

Goribor 'Burle'
Goribor je napokon dobio prikladan i k tome odličan spot koji savršeno dočarava njihovu glazbu. Iako je u pitanju već treći singl sa odličnog duplog albuma 'Evo je banja', ovo je prvi video spot, a snimljen je tijekom njihovog zagrebačkog nastupa 16. ožujka u Tvornici kulture. Redatelj spota je Andro Račić.


Spremište 'Do jaja'
Odlična mlada zagrebačka grupa Spremište, koja je svojim zvukom mnoge podsjetila na najbolje dane novog vala, dopala se i Gonzu koji im je režirao ovaj izuzetno simpatičan spot. Bez sumnje, grupa o kojoj će se još puno pričati.


TBF 'Grad spava'
Od ideje do realizacije prošlo je par mjeseci, no ekipa iz radionice studija Baranda i Dragan Đokić, koji potpisuju spot za singl 'Grad spava', mogu biti i više nego ponosni na svoj rad.


Moskva 'U tvojim rukama'
Odlična nova riječka grupa Moskva sa lijepom pjevačicom Tamarom Dorčić predstavila je svoj prvi singl 'U tvojim rukama' dok spot potpisuje Kristijan Vučković. Jednostavni i lijepi kadrovi u karakterističnom ambijentu kazališne radionice u kombinaciji sa plesačem Vladimirom Ježićem.


The Chweger 'Fučkam/The Whistler'
Pulska grupa The Chweger na jesen objavljuje novi album 'Mir', a pjesma 'Fučkam/The Whistler' već je drugi singl sa najavljenog albuma. Spot je režirao Radislav Jovanov Gonzo, a u pjesmi svojim fučkanjem gostuje legendarni Alessndro Alessandroni (87) koji je svojim fučkanjem obilježio neke od najpoznatijih filmskih tema Sergia Leonea. U spotu se kao glavni lik pojavljuje glumac Alen Liverić.


Elemental 'Malena'
Spot za zadnji singl s albuma Vertigo - "Malena (Studio Session 2012)", snimljen je u prostoru Autonomnog kulturnog centra Medika u Zagrebu, a potpisuje ga ekipa Kolektiv filma koja je režirala i spot za singl 'Ljuljaj brod'. Izuzetno šarmantno ostvarenje.


Yammat 'Prije sna'
Yammat uvijek zaokupi pažnju slušatelja svakim svojim novim singlom, a ovoga će puta to sigurno učiniti i novim video spotom koji je režirao Aldo Tardozzi kao i igrani film 'Fleke' za čiji su soundtrack pjevačica grupe Yammat Ivana Babić i Luka Zima skladali pjesmu 'Prije sna'. Valja spomenuti da animaciju ovog spota jedinstvene atmosfere potpisuje Krsto Jaram, a šminku Ivana Pralija.


Vatra 'Oproštaj'
Gonzo je bio jako zaposlen u posljednje vrijeme pa je snimio i novi video spot za Vatru. Da ne bi sve bilo tako jednostavno, gotovo cijeli spot je snimljen unatrag što spotu daje posebnu draž, a Vatri dokaz o prevari prolaznosti vremena. Jednostavno i dojmljivo.


Saša Maček 'Music Timeline'
Sa željom da prikaže evoluciju komercijalne glazbe kroz desetljeća na vrlo originalan način, Saša Maček je svojim sviranjem bubnjeva stvorio neobičnu priču u pjesmi za čiji video spot su zaslužni Leptir TV i Smartcube Production.


Pavel 'Zbog tebe'
Prekrasna ljubavna pjesma Aljoše Šerića 'Zbog tebe' kojom najavljuje novi album grupe Pavel 'Od prve zvijezde ravno' i još jedan odličan spot u režiji Radislava Jovanova Gonza u kojem uz Šerića glavnu ulogu glumi mlada riječka glumica Aleksandra Stojković.


Bitipatibi 'Mi slo od šećera'
PS. Ovaj spot nije stao u top 10 ali definitivno zaslužuje ulazak. Kako zbog činjenice da je u pitanju odličan spot i prekrasna pjesma, tako i zbog činjenice da je u pitanju mlada grupa Bitipatibi za čiji singl 'Mi smo od šećera' je spot odlično režirao, snimio i montirao Miodrag Ilić.