DODJELA MTV-JEVIH NAGRADA

Eksces pijanog Kanyea Westa zasjenio Jacka i nagrađene

14.09.2009 u 14:09

Bionic
Reading

Sinoćnju dodjelu MTV-jevih glazbenih nagrada obilježio je eksces repera Kanyea Westa, koji je, dobro podmazan konjakom, u trenutku dodjele nagrade za najbolji ženski video uletio na scenu i istrgnuo mikrofon iz ruku dobitnice Taylor Swift inzistiravši na tome da nagrada treba pripasti Beyonce

Taylor Swift (19) upravo je započela govor zahvale za nagradu koju je osvojila spotom 'You Belong With Me', kad je iz publike na scenu banuo Kanye West, iščupao mikrofon iz ruku šokirane pjevačice i počeo hvaliti Beyoncein spot 'Single Ladies'. Veliki trenutak mlađahne Taylor bio je upropašten, a Kanyeov eksces publika 'je nagradila' gromoglasnim zviždukom.

Kako bi iskupila tuđu grešku, Beyonce je pri preuzimanju nagrade za najbolji videospot godine, 'Single Ladies', pozvala Taylor na scenu kako bi dovršila započeti govor.

Osim ovog incidenta, ovogodišnju dodjelu MTV-jevih nagrada obilježilo je i odavanje počasti preminulom kralju popa Michaelu Jacksonu, koje je i otvorilo cijelu svečanost. Prvo je Madonna pričala o svom odnosu s Jacksonom, da bi potom Michaelova sestra Janet otpjevala njihov zajednički duet 'Scream'. Uslijedili su isječci iz Michaelovih spotova na videozidu, uz pratnju vrhunskih plesača na sceni, što je publika popratila na nogama i uz ovacije.

Među vrhuncima večeri našli su se nastupi Pink, koja 'je letjela' pozornicom, i Beyonce, a najekscentričnija bila je Lady GaGa koja je govor obogaćen psovkama završila riječima: 'Hvala Bogu na gayevima.'

Na dodjeli je prikazan produženi foršpan za 'Mladi mjesec', a predstavili su ga glavni protagonisti Robert Pattinson, Kristen Stewart i Taylor Lautner. Sve je završilo prikazivanjem foršpana za dokumentarac o Jacksonovim pripremama za povratničke koncerte 'This is It', koji će premijeru imati u listopadu.

Dobitnici najvažnijih nagrada su:
Videospot godine: Beyonce Knowles - 'Single Ladies (Put a Ring on It)'
Najbolji novi izvođač: Lady GaGa - 'Poker Face'
Najbolji video muškog izvođača: T. I. featuring Rihanna - 'Live Your Life'
Najbolji video ženskog izvođača: Taylor Swift - 'You Belong with Me'
Najbolji hip hop video: Eminem - 'We Made You'
Najbolji pop video: Britney Spears - 'Womanizer'
Najbolji rock video: Green Day - '21 Guns'
Najbolja režija: Marc Webb za '21 Guns' Green Daya

 



Kanye West prekida Taylor Swift