NE PITAJTE ZAŠTO

Edo u Boogaloou slavio s vojskom novih fanova

02.10.2010 u 12:30

Bionic
Reading

Novi 'album od Ede' pod nazivom 'Spomen ploča' regrutirao je cijelu vojsku novih obožavatelja Ede Maajke koji su sinoć u Boogaloou neumorno i gotovo štreberski ponavljali svaki stih

Da Edo Maajka suvereno vlada hip-hop scenom ovog dijela Europe, po tko zna koji put dokazao je sinoć u Boogaloou. Novi album 'Spomen ploča' u nekoliko mjeseci je Edu učinio glazbenikom koji će teško ponovno svirati u klubovima manjim od Boogalooa.

Kao što se to i očekuje od hip-hop glazbenika, Edo je progovorio o trenutačnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj, o 'Sanaderu i Kosorici', ali bez držanja napornih govora kao što je to u posljednje vrijeme postao trend, nego gotovo suptilno uvodeći publiku u novi singl 'Fotelja' koji radijske postaje vrte već tjednima.

Edine pjesme govore same za sebe i (nažalost) primjenjive su na svaku političku situaciju već godinama, pa se publika sinoć posebno 'zapalila' na pjesme kao što je 'Dragi moj Vlado' poznatija kao 'Je** Vladu'.

Posebnost i jednu sasvim novu energiju novom albumu i jučerašnjem koncertu dao je očito s posebnom pažnjom okupljeni bend. Naime, Edo Maajka ne odustaje od MC/DJ varijanti pjesama, ali kaže da mu više odgovara ovaj zvuk koji je postigao s bendom uz kojeg je i sinoć dokazao da zaista savršeno funkcionira. Neizostavan u gotovo svakoj pjesmi već duže vrijeme je i MC Frenkie.

Takva kombinacija odmak je od tipičnog hip-hopa te je Edi dovela brdo novih fanova.

Inače, Edo Maajka svoju pozitivnu energiju ne može zadržati na malom području pa se tako prije sedam dana vratio iz Izraela, a prije sljedećeg odlaska u Izrael, Edu i bend očekuje bogat koncertni raspored od Maribora do Dubrovnika.

Edo stvarno ove godine slavi. Nećemo pitati zašto.