'UJUTRO'

Detour izbacio novi ljetni singl

26.05.2015 u 11:00

Bionic
Reading

Electroacoustic-pop sastav Detour je pred ljeto pripremio novi singl 'Ujutro'. Riječ je o osmom po redu singlu s još uvijek aktualnog, Porinom nagrađenog pop albuma 'A što ak’ ja…'

''Ujutro' na jednostavan način govori o čaroliji jutra kao sinonimu novog početka i o uvijek istoj neizvjesnosti i pitanju 'što nosi novi dan', ali s pozitivnom i motivacijskom porukom. Skladba se u glazbenom smislu dodiruje bossa nove, što se najviše čita u ritam-sekciji pjesme i sjajnom solu na trubi Andreja Jakuša, naglašene je plesne ritmike, optimistična i idealna je za nadolazeće vrijeme', ističe autor pjesme i aranžmana te član benda Nenad Borgudan.

U planu je i snimanje videospota. Detour, koji je postao prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog suvremenog elektroakustičnog-pop zvuka, u narednom periodu očekuje niz nastupa: 22. lipnja u Dubrovniku, 4. srpnja u Čakovcu, 13. srpnja u Šibeniku, 14. srpnja u Zagrebu (kao specijalni gost grupe Faithless), 17. srpnja na Medvedgradskim glazbenim večerima u Zagrebu, 8. kolovoza u Rovinju, 28. kolovoza u Koprivnici te 30. kolovoza u Varaždinu.