NA SVOJ ROĐENDAN

David Bowie objavio prvi singl nakon deset godina pauze

08.01.2013 u 15:46

Bionic
Reading

David Bowie nas je danas, na svoj 66. rođendan, počastio novim singlom 'Where Are We Now?', kojim najavljuje dugo očekivani 'The Next Day', prvi studijski album nakon deset godina

Nakon gomile nagađanja gdje je David Bowie, hoće li se vratiti novim albumom i turnejom ili što uopće radi, evo napokon i odgovora – danas nas je počastio novim singlom 'Where Are We Now?' kojim najavljuje novi album 'The Next Day'.

Bit će to prvi album Davida Bowieja u zadnjih deset godina i njegovo 30. studijsko izdanje. Album bi trebao izići 11. ožujka.

Bowie je zadnji album snimio 2003, a uživo je zadnji put nastupio 2006, otkada je rijetko viđen u javnosti. Njegovo online pojavljivanje u javnosti iskreno je iznenađenje, kazao je John Wilson s BBC-ja. 'On je pravi umjetnik koji ne izdaje albume zato što je vrijeme za novu ploču. On objavljuje kada ima nešto za reći', komentirao je.

Bacajući sjene i izbjegavajući režim glazbene industrije - upravo je to ono što je Bowie oduvijek činio unatoč izvanrednoj prodaji više od 130 milijuna primjeraka albuma i rasprodanim stadionskim koncertima. U karijeri je mnoge osvojio i svojim iznimnim doprinosima u području umjetnosti, mode, dizajna, seksualnih istraživanja te društvenim komentarima.

Album, sniman u New Yorku, producirao je dugogodišnji suradnik Tony Visconti, dok tekst za pjesmu 'Where Are We Now?' potpisuje Bowie.

Za singl je već snimljen videospot koji je režirao Tony Oursler. Redatelj se osvrnuo na vrijeme Davidova boravka u Berlinu. U spotu Bowie promatra snimku autoradionice koja je bila smještena ispod njegovog tadašnjeg stana, a cijelo vrijeme ga prate snimke grada. Cijelo se vrijeme nameće isto pitanje - Gdje smo li sada (Where are we now)?

Singl je ekskluzivno u prodaji na iTunesima u 119 zemalja diljem svijeta.

David Bowie