BEZ DLAKE NA JEZIKU

'Današnji holivudski seksizam ravan je ludilu!'

30.04.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Američka glumica Kristen Stewart sve više snima u Europi, a u najnovijem intervjuu otkrila je i razlog tome. Djevojka bez dlake na jeziku kaže da je 'Hollywood mjesto gdje vlada odvratan seksizam'

O tome što se uistinu događa iza pozlaćene kapije američke filmske industrije, dala je naslutiti Patricia Arquette na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, a jednako hrabra pokazala se i 25-godišnja Kristen Stewart. Iako je jedna od privilegiranih koja nije trebala moliti ni čekati na uloge u dobrim filmovima, Kristen koja Hollywood poznaje u dušu zamjera mu mnogo toga. Ponajprije seksizam.

'Činjenica je da žene ondje moraju raditi puno više da bi se dokazale i da bi se čuo njihov glas. Hollywood je obojan odvratnim seksizmom da je to ravno ludilu, to je uvredljivo!' izjavila je Stewart koja sve više snima u Europi. Ove godine Francuska ju je počastila najprestižnijom filmskom nagradom Cesarom za sporednu ulogu u odličnoj drami 'Oblaci nad Sils Marijom'. Jednako razmišlja i britanska glumačka zvijezda Carey Mulligan koja kaže da 'u Hollywoodu ima sve manje dobrih uloga za žene'.