FILMSKI GUŠTI

Danas domaći dokumentarci na FMFS-u

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 08.06.2012 18:50
  • Objavljeno 08.06.2012 u 17:19
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U ljetnom kinu Bačvice u 21.30 sati prikazuje se film Dane Budisavljević 'Nije ti život pjesma Havaja'. Intimna je to priča koja na zanimljiv način otkriva odnose među članovima jedne obitelji, a koja je na nedavnom ZagrebDoxu osvojila nagradu publike i posebno priznanje žirija

Nakon dvije rasprodane večeri regionalnih premijera ('Cezar mora umrijeti' i 'Fusnote') na Festivalu mediteranskog filma Split danas su na rasporedu dvije projekcije

hrvatskih dokumentaraca, od kojih svaka na svoj način donosi aktivističku poruku.

U kinoteci Zlatna vrata u 19.30 sati prikazuje se film 'Blokada' redatelja Igora Bezinovića. Dokumentarac je to koji donosi jedinstven pogled iznutra u najduži, najbrojniji, te politički najznačajniji studentski prosvjed na ovim prostorima još od 1971. godine.

U ljetnom kinu Bačvice u 21.30 sati prikazuje se film Dane Budisavljević 'Nije ti život pjesma Havaja'. Intimna je to priča koja na zanimljiv način otkriva odnose među članovima jedne obitelji, a koja je na nedavnom ZagrebDoxu osvojila nagradu publike i posebno priznanje žirija.

Petak na FMFS-u zaključit će Terraneo koji će pod borovima ljetnog kina održati splitskog zagrijavanje za svoj festivalNajspretniji će kući otići s besplatnim ulaznicama za ovu glazbenu kolovošku feštu, a oni nešto manje sretni moći će iskoristiti posljednju priliku za kupnju najjeftinijih festivalskih ulaznica.
FMFS završava sutra, posljednji je trenutak da se zakačite na mediteranske filmove!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi