TANOVIĆEV HIT

'Cirkus Columbia' na MAXtv-u i u kinima

02.12.2010 u 11:35

Bionic
Reading

MAXtv najavljuje jedinstveni filmski događaj godine - novi film oskarovca Danisa Tanovića ('Ničija zemlja') moći će se pogledati u MAXtv videoteci istodobno s prikazivanjem filma u kinima!

Tanovićev 'Cirkus Columbia', snimljen prema romanu hrvatskog novinara i književnika Ivice Đikića, u MAXtv videoteku i u kina stigao je 1. prosinca.

Glavne uloge tumače Miki Manojlović, Mira Furlan, Boris Ler, Jelena Stupljanin i Milan Štrljić, a riječ je o romantičnoj sagi smještenoj u jedno malo mjesto u Hercegovini u prvoj polovici devedesetih godina prošlog stoljeća. Padom komunizma izabrana je nova, demokratska vlast, što Divku Buntiću omogućuje povratak u rodni grad nakon dugogodišnjeg egzila. Željan mnogih sitnih osveta, on dolazi s novom, mnogo mlađom ženom Azrom, novim mercedesom i gomilom novca. I upravo kad sve izgleda kao da Divko pobjeđuje i da novac može sve, život se preokrene i rat zakuca na vrata malog grada...

Nakon svjetske premijere filma na Sarajevo Film Festivalu, kritičar tportala Velimir Grgić napisao je da je Tanovićev film 'odličan koktel drame, komedije i politike, zapakiran u vrhunsku ljubavnu priču, s mudrim razvojem i obratima radnje, koji funkcionira i kao iznimno inteligentan, možda najkompletniji film o svemu što se na ovim prostorima događalo u počecima devedesetih'. Film je bosanskohercegovački kandidat za nagradu Oscar.

Intervju s Danisom Tanovićem o 'Cirkusu Columbia' pročitajte ovdje.